Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικά | Hands-On Video

Στην MWC 2017, η Sony ανακοίνωσε την προσθήκη δυο νέων mid-range προτάσεων στην οικογένεια XA, το Sony Xperia XA1 και το μεγαλύτερο αδελφάκι του Xperia XA1 Ultra. Αποτελούν δυο οικονομικές προτάσεις που συνδυάζουν κομψή σχεδίαση και αξιόλογα για την κατηγορία τους τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το Sony Xperia XA1 μιας και αποτελεί το μικρότερο και είναι μια προσιτή λύση για τον μέσο χρήστη. Δυστυχώς τιμή ακόμα δεν γνωρίζουμε αλλά αν κρίνουμε από τον προκάτοχό του η αρχική του τιμή δε θα πέσει κάτω από 299€.


 

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικά

Η Sony κρατάει την ίδια 5.ο” HD ( 1280 x 720p ) IPS οθόνη του προκατόχου του, με τα περιθώρια δεξιά και αριστερά της οθόνης να προδίδουν τον borderless σχεδιασμό του. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το κράτημα θα είναι άψογο και βολικό για χρήση με ένα χέρι. Τα περιθώρια πάνω και κάτω δεν είναι τόσο ικανοποιητικά αλλά το σημαντικό είναι ότι στο κράτημα δεν ενοχλούν.

Το chipset πλέον αναβαθμίζεται σε Helio P20 (MT6757) της Mediatek. Τα 3GB μνήμης RAM που διαθέτει, είναι υπεραρκετά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε διεργασία. Αυτομάτως αναβαθμίζεται και η RAM αφού φέτος θα ξεκινάει από τα 3GB και όχι από τα 2GB όπως έγινε πέρυσι. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 32GB με δυνατότητα επέκτασής με MicroSD και τρέχει Android Nougat 7.0.

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικά

Sony Xperia XA1 κάμερα και μπαταρία

Η εστίαση στον τομέα των φωτογραφικών δυνατοτήτων παραμένει και φέτος με εμφανής βελτίωση. Το Sony Xperia XA1 διαθέτει κάμερα Sony Exmor RS των 23MP, με διάφραγμα φακού F/2.0 Hybrid autofocus και SteadyShot. Στην πρόσοψη της συσκευής έχει τοποθετηθεί η κάμερα Exmor R των 8 MP με auto focus. Δοκιμάσαμε την selfie αλλά και τη κύρια κάμερα και σαν μια πρώτη δοκιμή μας άρεσε αρκετά. Το object tracking παραμένει όπως και η χειροκίνητη εστίαση αλλά και άλλα software καλούδια. Η συσκευή τροφοδοτείται από μια μικρή μη-αποσπώμενη μπαταρία 2.300mAh τύπου Li-Ion και σίγουρα αν το προορίζεται για έντονη χρήση θα χρειαστείτε και ένα powerbank.

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικά

Το Sony Xperia XA1 smartphone αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Απριλίου και με την τιμή του να κυμαίνεται στα $299, σε επιλογές χρωμάτων όπως μαύρο, ροζ, λευκό και χρυσό όπως μπορείτε και από τις αποκλειστικές hands-on που τραβήξαμε. Προσωπικά το μαύρο αλλά και το χρυσό χρώμα μου τράβηξαν τη προσοχή και ακόμα δεν έχω καταλήξει ποιο από τα 2 θα διάλεγα! Μείνετε συντονισμένοι γιατί ενδέχεται σύντομα να ακολουθήσει και το αντίστοιχο review!

 

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικά

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικα

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικα

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικα

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικα

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικα

Sony Xperia XA1 χαρακτηριστικα

Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες

Sony Xperia XA1 σε τιμή προ-παραγγελίας 252€

31/3/2017- Μιχάλης Μανιάς

Πριν από περίπου ένα μήνα, υπό την αιγίδα της MWC 2017, γνωρίσαμε τη νέα πρόταση της SonySony Xperia XA1. Αυτό που το διακρίνει είναι η κομψή σχεδίαση σε συνδυασμό με τα αξιόλογα, για την κατηγορία του, τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα όμως είναι η τιμή του. Η Sony με κάθε επισημότητα παρουσίασε το νέο mid-range Sony Xperia XA1 στην αγορά της Μαλαισίας, με τιμή προ-παραγγελίας 252€ (1,199 RM).

Οι προ-παραγγελίες στην Μαλαισία για το Sony Xperia XA1 λήγουν στις 9 Απριλίου, ωστόσο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στης 10 Απριλίου. Οι αρχικές μας εκτιμήσεις έπεσαν μέσα, καθώς θα έχει αρχική τιμή 300$. Η συσκευή θα διατίθεται σε τέσσερις χρωματικές επιλογές όπως Μαύρο, Άσπρο, Ροζ & Χρυσό.

Αρχείο διαρροών

Το Xperia XA που ανακοινώθηκε στην MWC 2016 δε πέρασε απαρατήρητο και παραμένει κορυφαία επιλογή οικονομικού και δυνατού smartphone με εξαιρετική εμφάνιση. Όμως ο καιρός περνάει και στην MWC 2017 όπου θα είμαστε παρόντες θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του. Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Αυτό που βλέπετε είναι το πρώτο video που διαρρέει και αποκαλύπτει 100% την νέα σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσει φέτος η Sony. Τα μόνο χειροπιαστά ας το πω στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι φοράει Android Nougat με Android Security Patch Ιανουαρίου και μερικά ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η κωδική ονομασία του Sony Xperia XA 2017 είναι G3121 και πρόκειται για πρωτότυπο κομμάτι. Τέλος, ενδέχεται να έχει στερεοφωνικό ήχο αλλά και κάμερα 23MP που με κάνει να αμφισβητώ τη διαρροή. Υπομονή και σύντομα θα δείτε από εμάς hands-on video από το υπέροχο αυτό κινητό.

από

Asus ZenFone 8 Android