Sony Xperia X Compact με οθόνη 4.6″ και μπαταρία 2700mAh

Μαζί με το Xpeia XZ, που είδαμε αναλυτικά από τον συντάκτη Πάρη, ανακοινώθηκε και το Sony Xperia X Compact. Που είναι μια πραγματικά πιο μικρή έκδοση του πιο μεγάλου XZ, αλλά εξίσου ικανή. Όπως θα διαπιστώσετε, το δυνατό του σημείο είναι οι μικρές διαστάσεις, χωρίς όμως να έχουν θυσιαστεί τεχνικά χαρακτηριστικά.

sony xperia x compact


Sony Xperia X Compact

Η οθόνη είναι αισθητά πιο μικρή και έχει διάμετρο μόλις 4.6″, με ανάλυση 720p, που για μια οθόνη σε αυτό το μέγεθος είναι μια χαρά. Παρόλο το μικρό του μέγεθος, η Sony κατάφερε να το κάνει και αδιάβροχο! Στο εσωτερικό υπάρχει ο δυνατός SnapDragon 650 που σε συνδυασμό με ανάλυση HD, αλλά και 3GB RAM θα αποδίδει όπως κάθε flagship εκεί έξω.

Xperia X Compact

Το σώμα του Sony Xperia X Compact μπορεί να αποτελείται από πλαστικό, αλλά έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση, όπως περιγράφουν αυτοί που το έπιασαν στα χέρια τους. Η εταιρεία αναφέρει πως εμπνεύστηκε το πλαστικό της κατασκευής από κεραμικά υλικά. Στο τομέα της αυτονομίας δεν υστερεί και έχει μπαταρία με χωρητικότητα 2700mAh. Με τα χαρακτηριστικά που έχει, η αυτονομία του δεν θα απογοητεύσει τους χρήστες.

sony xperia x compact

Οι φωτογραφικές δυνατότητες του Sony Xperia X Compact είναι κορυφαίες. Η πίσω κύρια κάμερα φοράει τον IMX300 με 23MP φακό με αισθητήρα χρωμάτων, phase και laser εντοπισμό. Το SteadyShot Intelligent Active Mode θα αναλάβει να σταθεροποιήσει τις εικόνες σε 5 άξονες μαζί με πληθώρα άλλων ρυθμίσεων μέσα στην εφαρμογή. Στην μπροστινή selfie κάμερα φαίνεται να έχει γίνει ένας μικρό περιορισμός συγκριτικά με το Xperia XZ και η κάμερα είναι 5MP.

xperia compact x

Η θύρα φόρτισης είναι USB Type-C με δυνατότητα fast charge 2.0. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Sony Xperia X Compact φορτίζει με quick charge έως το 90% και μέχρι το 100% φορτίζει πιο αργά ώστε να αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Είναι γνωστό πως όσο πιο γρήγορα φορτίζει μια μπαταρία, τόσο πιο γρήγορα φθείρεται.

Δυστυχώς, ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την ημερομηνία κυκλοφορίας του, αλλά ούτε και τιμή. Αν όμως το πάρουμε υποθετικά, σύμφωνα με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχει ανακοινώσει, η τιμή στη καλύτερη περίπτωση θα ξεκινάει από τα 399€.

https://www.youtube.com/watch?v=yqiT7at-1WA

από

Asus ZenFone 8 Android