Sony Xperia L2 χαρακτηριστικά | Όχι και τόσο ανταγωνιστικό φέτος

Μαζί με το όμορφο, αλλά ακριβό Sony Xperia XA2, ανακοινώθηκε και το Sony Xperia L2, δηλαδή ο διάδοχος του Xperia L1 που έχουμε δει αναλυτικά. Το L1 ξεκίνησε την πορεία του με αρχική τιμή 199€ και έχει πέσει σε περίοδο προσφορών και στα 150€ περίπου.

Sony Xperia XA2 χαρακτηριστικά | Xperia L1 Review

Όπως φαίνεται όμως, το Xperia L2 δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο τιμολογιακό δρόμο, αφού η τιμή του σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχει διαμορφωθεί ήδη στα 250€. Αλλά ας δούμε το Sony Xperia L2 λίγο πιο αναλυτικά.

Sony xperia l2 χαρακτηριστικά

Sony Xperia L2 χαρακτηριστικά

Το L2 μπορεί να κρατάει τον mid-range χαρακτήρα του, αλλά σχεδιαστικά είναι αγνώριστο συγκριτικά με το L1. Το L1 μου άρεσε αρκετά για τα μικρά του bezel στα πλάγια, με πλάτος μόλις 74 χιλιοστά, ενώ φέτος με απογοήτευση διάβασα 78 χιλιοστά, που σημαίνει πως όχι μόνο είναι άσχημο, αλλά και δύσκολο για χρήση με ένα χέρι. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως συνήθως οι μεγάλες διαστάσεις μεταφράζονται σε γερή κατασκευή, αλλά από τα χαρτιά δύσκολο να κρίνω.

Η οθόνη παραμένει HD, που δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα για την κατηγορία που ανήκει, αλλά αν αναλογιστώ το κόστος (που ανέρχεται στα 250€ στη Γαλλία), τότε σίγουρα απογοητεύει σύμφωνα με τον ανταγωνισμό.  Απογοητευτικό είναι και το γεγονός πως στο εσωτερικό έμεινε το ίδιο chipset με πέρυσι και με την ίδια σχεδόν έκδοση Android, δηλαδή Nougat. Στις κάμερες υπάρχει μια μικρή βελτίωση, αφού από f/2.2 έπεσε στο f/2.0 για την βασική στην πλάτη.

Η βελτίωση στον τομέα της αυτονομίας όμως είναι μεγάλη στο Sony Xperia L2. Η μπαταρία από 2620mAh πήγε στα 3300mAh. Έγινε όμως και μια θετική προσθήκη, αφού φέτος έχει και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη.

Βέβαια, όλα θα κριθούν από την τιμή του στην Ελληνική αγορά, αλλά αν έρθει και εδώ στα 250€ όπως στην Γαλλία, τότε οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι πολλές και πιο δυνατές. Παρόλα αυτά, αν θέλεις Sony smartphone, το Xperia L1 στα 150€ είναι καλύτερη επιλογή από το L2.

από

Asus ZenFone 8 Android