Xperia L1 Review: Η οικονομική πρόταση της Sony

Το Sony Xperia L1 είναι από τα λίγα οικονομικά smartphones της Sony και το μοναδικό στις 5.5″, με τιμή κάτω από 200 ευρώ. Πρόκειται για κινητό μεσαίας κατηγορίας και όπως έχετε ήδη καταλάβει, δεν μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες. Σε κάποιους τομείς τα πηγαίνει πολύ καλά όμως και είναι πιθανό να σας ταιριάξει. Το Sony Xperia L1 Ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2017 και προσφέρει ένα ιδιαίτερο πακέτο από πλεονεκτήματα που δεν βλέπουμε συχνά.


Πως ξεχώρισε το Sony Xperia L1 στο Review μας;

Οθόνη: Η οθόνη του Sony Xperia L1 έχει διαγώνιο 5.5″ με ανάλυση HD, καλές γωνίες θέασης, με ζωντανά και έντονα χρώματα. Η οθόνη, παρόλο το μέτριο γενικά Sony Xperia L1, είναι καλή. Μη ξεχνάμε πως κοστίζει 199 ευρώ και η τιμή αναμένεται να πέσει σύντομα, αφού αυτή είναι μόνο η αρχική. Η φωτεινότητα του Sony Xperia L1 είναι και αυτή πολύ καλή. Πέφτει αρκετά ώστε το βράδυ ή το πρωί που ξυπνάμε να μην κουράσει τα μάτια και αντίστοιχα σε ηλιοφάνεια ανεβαίνει, ώστε να είναι τα πάντα ορατά.

 • Καλή IPS οθόνη με ζωηρά χρώματα.
 • Καλή φωτεινότητα νύχτα και μέρα.
 • Καλές γωνίες θέασης, όχι τέλειες όμως.
Sony Xperia L1 αξιολογηση review

Σχεδίαση & Κράτημα: Στο χέρι το νιώθεις σαν unibody αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Στο χέρι, για κινητό με οθόνη 5.5″, το νιώθω άνετα και ο χειρισμός με ένα χέρι δεν είναι τόσο δύσκολος. Σε αυτό βοηθάνε αρκετά και οι καμπύλες που υπάρχουν στην πλάτη του Sony Xperia L1. Τα κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης είναι στο σωστό ύψος και με καλή clicky αίσθηση. Το πλάτος είναι μόλις 74 χιλιοστά και τα πλαϊνά είναι πολύ μαζεμένα. Αριστερά, υπάρχει η υποδοχή για μια sim και μνήμη MicroSD. H συσκευή είναι πλαστική από άγριο mat υλικό.

 • 74 χιλιοστά πλάτος, δηλαδή μικρά πλαϊνά bezel.
 • Καλό κράτημα χάρις τις καμπύλες.
 • Δεν έχει αφαιρούμενο καπάκι.
 • Υπάρχει Notification LED.
 • Τα κουμπιά είναι στο σωστό ύψος, με καλή αίσθηση.
Sony Xperia L1 black review

Ήχος: Στο τομέα του ήχου δεν έχουμε τίποτα τρομερό. Το κύριο ηχείο στο κάτω μέρος του Sony Xperia L1 είναι μέτριο και δεν είναι ευχάριστο να ακούς μουσική από αυτό. Τουλάχιστον είναι δυνατό και σε περιβάλλον με έντονους ήχους το πιο πιθανό είναι να το ακούσεις. Από την άλλη, το ακουστικό για τις κλήσεις είναι πολύ καλό και βγάζει όσο μπάσο χρειάζεται, ώστε να μην γίνει κουραστικός ο ήχος.

 • Μέτριο ηχείο, δεν κάνει για μουσική.
 • Καλό ακουστικό για κλήσεις.
Sony Xperia L1 μαυρο review

Μπαταρία, Αυτονομία & Φόρτιση: Η μπαταρία του Sony Xperia L1 στα χαρτιά φαίνεται να είναι μικρή, με χωρητικότητα 2620mAh. Στη πράξη όμως διαψεύστηκα, αφού το stock UI του Sony σε συνδυασμό με το Android Nougat 7.0 κάνουν καλή διαχείριση της μπαταρίας. Χωρίς gaming ή βαριές διεργασίες όπως πλοήγηση και με ένα λογικό αριθμό εγκατεστημένων εφαρμογών, μπορεί να βγάλει 5 με 6 ώρες οθόνης περίπου. Η αργή φόρτισή του όμως είναι κουραστική και στην καθημερινότητά μου με εκνεύρισε. Για να φορτίσει πλήρως χρειάζεται 3 ώρες και αν το έχεις ανάγκη και βιάζεσαι, η μόνη λύση είναι ένα powerbank.

 • Καλή διαχείριση της μπαταρίας.
 • Αργή φόρτιση, θέλει 3 ώρες.
Sony Xperia L1 Review

Απόδοση & UI: Το stock UI (μενού) κάνει όλη τη δουλειά για τη Sony. Παρόλο που είναι φορτωμένο με bloatware, πάει καλά και οι εφαρμογές που δε θέλουμε απενεργοποιούνται εύκολα. Φυσικά, με 2GB RAM θα πρέπει να προσέξετε τι εφαρμογές θα βάλετε. Το κανονικό Facebook και messenger το ξεχνάτε, αλλιώς η μπαταρία θα αποφορτίζεται εύκολα και το κινητό γενικότερα θα ζορίζεται και θα κολλάει. Επιλέξτε τις lite εκδόσεις εφαρμογών, όπως το messenger lite.

 • Νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος Android Nougat 7.0.
 • Αργεί λίγο στο άνοιγμα βασικών εφαρμογών.
 • Σχεδόν Stock UI.
Sony Xperia L1 κριτικες review

Κάμερες: Η μποστινή κάμερα είναι 13MP με διάφραγμα F/2.2 και το αποτέλεσμα είναι μέτριο προς καλό για τα λεφτά που ζητάει. Την ημέρα μπορεί και βγάζει καλές σχετικά φωτογραφίες, αλλά όταν δεν υπάρχει καλός φωτισμός, ο θόρυβος στις φωτογραφίες είναι άπειρος. Η μπροστινή selfie κάμερα είναι 5MP, το beatify πάει σύννεφο από default και το αποτέλεσμα είναι μέτριο.

 • Μέτριες κάμερες, μπροστά και πίσω.
sony xperia l1 review

Σύνοψη: Το L1 κατάφερε να ξεχωρίσει για την πολύ καλή σχεδίασή του, με μαζεμένες διαστάσεις σαν να ήταν ναυαρχίδα. Έχει καλή οθόνη που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από mid-range κινητά. Τέλος, φοράει Stock Android Nougat 7.0, το οποίο είναι το τευλευταίο stable Android λογισμικό που υπάρχει μέχρι στιγμής. Αν δεν έχετε πρόβλημα με την φτωχή κάμερά του ή/και τον ήχο, τότε είναι ένα κινητό που μπορεί να σας ταιριάξει.

sony xperia l1 review
Asus ZenFone 8 Android