Το mid-range Xperia 8 ανακοίνωσε η Sony με SnapDragon 630

Σε μια ανακοίνωση που δεν περιμέναμε προχώρησε η Sony. Η γιαπωνέζικη εταιρία προχώρησε στη επίσημη παρουσίαση του Sony Xperia 8, ενός mid-range smartphone που τοποθετείται θεωρητικά κάπου μεταξύ του Xperia 5 και του Xperia 10. Όπως όμως ίσως θυμάσαι, όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο χειρότερη η συσκευή στην νέα γκάμα της Sony. Πρακτικά όμως το Xperia 8 μοιάζει αρκετά με το Xperia 10 με τις διάφορες μεταξύ των δύο να είναι αρκετά μικρές.

Sony Xperia 8 ανακοίνωση

Η νέα σχεδιαστική γραμμή της Sony επιτάσσει οθόνες 21:9 και το Xperia 8 δεν ξεφεύγει από αυτή. Το μέγεθος της οθόνης είναι 6″ και η ανάλυση FHD+ 2520×1080. Σε αντίθεση με το Xperia 10 όμως, προστατεύεται από Gorilla Glass 6 και το ίδιο γυαλί βρίσκεται και στην πίσω πλευρά. Στην πλάτη βρίσκουμε επίσης και τις δύο κάμερες της συσκευής. Ο βασικός αισθητήρας από τους δύο είναι 12MP f/1.8 και συνοδεύεται από έναν ultra wide 8MP f/2.4. Τις selfie φωτογραφίες αναλαμβάνει ένας αισθητήρας 8MP.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον Snapdragon 630 ο οποίος συνεργάζεται με 4GB RAM και 64GB ROM. Τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει η απογοητευτική μπαταρία των 2.760mAh. Τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα fast charge στα 18W και δεν απουσιάζουν βασικά χαρακτηριστικά όπως το NFC, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και η θύρα ακουστικών.

Sony Xperia 8 ανακοίνωση

Το σίγουρο είναι πάντως πως το Sony Xperia 8 δεν θα σας βάλει σε σκέψεις σχετικά με την απόκτησή του. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Εκεί θα κοστίζει περίπου $500, ποσό που μοιάζει εξωφρενικό για αυτά τα χαρακτηριστικά. Οπότε και να κυκλοφορούσε, δεν θα είχε κανένα νόημα η απόκτησή του, αφού από Κίνα αγοράζεις πολύ ποιοτικότερες συσκευές, πολύ φθηνότερα.

Sony