Πώς η Sony με το Xperia 5 II “γλέντησε” το iPhone 12 Pro;

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η σειρά iPhone 12. Όπως συνηθίζει η Apple κάθε χρόνο είναι άκρως κρυπτική σε εκνευριστικό σημείο αφού δεν αναφέρει μέγεθος μπαταρίας και μνήμης RAM αφού ο ανταγωνισμός από το στρατόπεδο του Android κάθε χρόνο και αυξάνεται.

Έχουν ήδη ανέβει και δοκιμαστικά από την αυτονομία της νέας σειράς και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ειδικότερα, αν σκεφτούμε πως η νέα σειρά iPhone 12 έχει chipset στα 5nm και η σύγκριση έγινε με Android συσκευές στα 7nm και παρόλα αυτά είχαν καλύτερη αυτονομία… Αμέσως καταλαβαίνουμε πως η Apple για ακόμα μία χρονιά υστερεί σοβαρά.

Αρκετοί μπορεί να θεωρούν την αυτονομία στη νέα σειρά iPhone 12 “προβληματική” λόγο του μικρού μεγέθους. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Μία συσκευή που είναι κοντά σε διαστάσεις με το iPhone 12 Pro είναι το Sony Xperia 5 II και μπορούμε άμεσα να συγκρίνουμε το μέγεθος της μπαταρίας τους. Το Sony θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει τα νέα iPhone αν ο χρήστης απλά αναζητάει μία πιο μικρή ναυαρχίδα.

Sony Xperia 5 II με DSLR A9

iPhone 12 Pro: Μπαταρία 2815mAh και διαστάσεις 146.7 x 71.5 x 7.4χιλ
Sony Xperia 5 II: Μπαταρία 4000mAh και διαστάσεις 158 x 68 x 8χιλ
Samsung Galaxy S20: Μπαταρία 4000mAh και διαστάσεις 151.7 x 69.1 x 7.9

Παρόλο που η Apple κατασκευάζει η ίδια τα chipset των iPhone αυτό φαίνεται να μην την έχει βοηθήσει ιδιαίτερα με την διαχείριση του εσωτερικού χώρου ώστε να χωρέσει μία πιο μεγάλη μπαταρία.

Από την άλλη Sony και Samsung δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια και απλά προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της Qualcomm και πιο συγκεκριμένα του SD865. Παρόλα αυτά κατάφεραν να χωρέσουν μία αρκετά πιο μεγάλη μπαταρία από αυτή του iPhone 12 Pro σε ένα μικρό κινητό που άνετα το χειρίζεσαι με ένα χέρι.