Sony: Απαντά στην Microsoft για την πιθανότητα cross-play

Κάτι ωραίο συμβαίνει αυτές τις μέρες μεταξύ των δυο μεγαλύτερων εταιρειών που ειδικεύονται στο χώρο των video games. Κάτι όμορφο και αρκετά ενδιαφέρον για το κόσμο του gaming. Πριν από μερικές μέρες, η Microsoft απηύθυνε πρόσκληση στο ‘αντίπαλο δέος’ της, την Sony για μια πιθανή συνεργασία με στόχο τη δημιουργία ενός cross-platform play. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι του Xbox One θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν online multiplayer με κατόχους άλλης κονσόλας ή PC.

cross play

Μια τέτοια πιθανή συνεργασία ή αλλιώς cross-play ανάμεσα σε Microsoft και Sony θα μπορούσε να καθορίσει το μέλλον όλης της βιομηχανίας του gaming. Πως προήλθε όμως αυτή η ιδέα; Πίσω από το Rocket League βρίσκεται το κίνητρο, καθώς στο εν λόγω παιχνίδι υπάρχει η δυνατότητα για cross-play ανάμεσα σε PS4 και PC, το ίδιο ισχύει για Xbox One και PC. Η Microsoft δήλωσε από την πλευρά της πως είναι ανοιχτή με αυτή την ιδέα και ότι η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των developers για να απαντήσουν αν θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Το Gamespot ήρθε σε επαφή με την Sony για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει δυνατή μια τέτοια συνεργασία. Η Sony απαντά, “Εδώ και δυο χρόνια χρησιμοποιούμε το cross-play ανάμεσα σε PS2 και PC μέσω του PSN για το Final Fantasy XI. Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη από τους έκδοτες ή developers που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο”.

Η απάντηση της Sony είναι ασαφής δημιουργώντας ερωτήματα και μάλλον δεν είναι στις προθέσεις τις η πραγματοποίηση ενός cross-platform play για την ώρα. Το μονό σίγουρο είναι ότι μια τέτοια σύμπραξη θα ήταν υπέρ του gamer καθώς έτσι ο καθένας θα μπορούσε να παίξει με τους φίλους του από την πλατφόρμα που θέλει, ίδωμεν…

BETA_announce_Gears4_940x520_XboxWire-940x520

Πηγή