Η Qualcomm ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του S875 και ενός Gaming SmartPhone

Η γνωστή κατασκευάστρια chipset Qualcomm ετοιμάζει ένα σημαντικό event για την 1 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία έστειλε προσκλήσεις σε άτομα του τύπου για το εν λόγω event, στο οποίο μάλλον θα δούμε για πρώτη φορά το νέο high end chipset Snapdragon 875. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατασκευή του θα είναι στα 5nm και για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί ο νέος πυρήνας Cortex X1, που θα φέρει σημαντική αύξηση στις επιδόσεις.

Snapdragon_875

Ωστόσο τα νέα δεν σταματούν εδώ. Πηγές αναφέρουν πως η εταιρία έχει στα σχέδιά της την κυκλοφορία ενός δικού της smartphone. Αυτό θα έχει gaming προσανατολισμό και θα κατασκευαστεί με την βοήθεια της Asus. Πρόκειται για μία λογική συνεργασία αφού η δεύτερη έχει μεγάλη πείρα στις gaming συσκευές, με οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης, μεγάλες μπαταρίες και φυσικά τρομερά συστήματα ψύξης. Παράλληλα το smartphone θα κερδίσει δημοσιότητα αν φέρει το σήμα του Republic of Gamers της Asus.

Η πρόσφατη εξαγορά της ARM από την Nvidia φαίνεται να έχει πυροδοτήσει αρκετές εξελίξεις, αφού φήμες λένε πως η Nvidia σκέφτεται να εγκαταλείψει τις Mali κάρτες γραφικών για χάρη των νέων δικών της που θα φέρουν και το γνωστό brand GeForce. Επομένως η Qualcomm χρειάζεται ένα νέο τρόπο για να διαφημίζει τις “επιδόσεις” των δικών της Adreno καρτών, ώστε να συνεχίσει να στέκεται στην αγορά.

OnePlus Nord Android