Ανακοινώθηκε ο νέος SnapDragon 855 κατασκευασμένος στα 7nm!

Το νέο και πιο δυνατό chipset της Qualcomm είναι γεγονός και πρόκειται για τον SnapDragon 855. Το νέο chipset αναμένεται να εξοπλίσει τις νέες ναυαρχίδες κινητών τηλεφώνων που θα ανακοινωθούν το 2019 στην MWC19 περίπου τέλη Φεβρουαρίου και φέρνει σημαντικές βελτιώσεις.

SnapDragon 855

Η μεγαλύτερη βελτίωση σε σύγκριση με τον SnapDragon 845 που είναι κατασκευασμένος στα 10nm είναι ότι ο 855 κατασκευάζεται στα 7nm! Αυτό φυσικά μεταφράζεται σε ακόμα καλύτερη αυτονομία, αλλά και πιο δυνατές επιδόσεις με μεγαλύτερους χρονισμούς. Σύμφωνα με την Qualcomm ακόμα και το AI με τον SnapDragon 855 θα μπορεί να λειτουργεί 3 φορές πιο γρήγορα.

SnapDragon 855

Αρκετά σημαντικό είναι πως πλέον θα μπορούν να βελτιωθούν περισσότερο και οι φωτογραφικές δυνατότητες. Ο SnapDragon 855 έχει έναν νέο ξεχωριστό επεξεργαστή μόνο για την επεξεργασία εικόνας που μπορεί να κάνει χαρτογράφηση σε βάθος πεδίου έως τα 60fps που ουσιαστικά θα βελτιώσει την λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας στις συσκευές που θα το υποστηρίξουν. Τέλος, πλέον θα δούμε και καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K HDR στα 60fps!

Βελτίωση έχει υποστεί και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της οθόνης. Η Qualcomm το βάφτισε ως 3D sonic sensor και πρόκειται για αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος από την οθόνη, αλλά θα είναι πιο γρήγορος και θα δουλεύει ακόμα και με βρεγμένα “χέρια”.

από