Η σειρά Galaxy S25 θα διαθέτει SnapDragon 8Gen4 κατασκευασμένους από τη Samsung

Ακόμα δεν κυκλοφόρησε καλά καλά η σειρά S23 έχουμε αναφορές ότι η Samsung θα επαναφέρει τους Exynos για τη επερχόμενη σειρά Galaxy S24. Ορισμένα μοντέλα της σειράς Galaxy S24 αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με τον επεξεργαστή Exynos 2400. Επιπλέον, η Samsung θα μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί προσαρμοσμένα chip Snapdragon, με την παραλλαγή Snapdragon 8 Gen 4 For Galaxy να κατασκευάζεται από τη Samsung Foundry για τη σειρά S25.

Σύμφωνα με τον tipster Revegnus (@Tech_Reve), το chip Snapdragon 8 Gen 4 θα κατασκευαστεί με τη χρήση της διαδικασίας 3nm (N3E) της TSMC, ενώ το chip Snapdragon 8 Gen 4 For Galaxy θα κατασκευαστεί με τη χρήση της διαδικασίας 3nm GAP (3GAP) της Samsung Foundry. Εάν αυτές οι πληροφορίες είναι ακριβείς, ο κόμβος 3nm της Samsung Foundry θα μπορούσε να είναι συγκρίσιμος με τη διαδικασία 3nm της TSMC όσον αφορά την απόδοση και την αποδοτικότητα.

SnapDragon 8 gen 4

Αυτή η κίνηση της Samsung σηματοδοτεί μια απόκλιση από τον κανόνα, καθώς περιλαμβάνει την παραγωγή του ίδιου chip με τη χρήση δύο διαφορετικών προμηθευτών, παρόμοια με αυτό που έκανε η Apple με τον επεξεργαστή A9 του iPhone 6s. Σε εκείνη την περίπτωση, ορισμένα chip A9 κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 14nm της Samsung, ενώ άλλα κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 16nm της TSMC. Το τσιπ A9 που κατασκευάστηκε από τη Samsung ήταν μικρότερο σε μέγεθος, ενώ τα τσιπ που κατασκευάστηκαν από την TSMC προσέφεραν ελαφρώς υψηλότερη ενεργειακή απόδοση.

Το chip Snapdragon 8 Gen 4 For Galaxy ενδέχεται να συνοδεύεται από το πολυσυζητημένο “dream chip” της Samsung σε ορισμένες συσκευές Galaxy S25. Και τα δύο τσιπ αναμένεται να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τη διαδικασία GAP 3nm της Samsung Foundry και θα μπορούσαν να προσφέρουν παρόμοια επίπεδα επιδόσεων. Αν και πάντα θα υπάρχουν κάποιες διαφορές, η Samsung πιθανότατα θα επιδιώξει να τις ελαχιστοποιήσει, ιδίως όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, αλλά όπως όλα δείχνουν, είναι πεπρωμένο της Samsung να είναι πάντα 3 βήματα πίσω από την TSCM.


Στο TechValue συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο SnapDragon 8 Gen 2 For Galaxy των Ευρωπαϊκών συσκευών ενδέχεται να κατασκευάζεται από την Samsung, καθώς οι επιβεβαιώσεις που υπάρχουν είναι έμμεσες και μέσω τρίτων. Επίσης στα benchmarks δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά οι 3 συσκευές της σειράς S23, ενώ με βάση τον υπερχρονισμό τους, θα έπρεπε να μονοπωλούν μόνο στις πρώτες θέσεις, κάτι που δεν συμβαίνει. Ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει.


πηγή

Asus ZenFone 8 Android