Ξέχνα το Motorola Moto X40, ήρθε το ZTE Nubia Z50 σε ακόμα καλύτερη τιμή

Πρόκειται για 2 εταιρείες που δεν τα πάνε καθόλου καλά με τις αναβαθμίσεις λογισμικού. Οπότε τα Motorola Moto X40 και ZTE Nubia Z50 προτείνονται μόνο σε χρήστες που δεν τους ενδιαφέρουν τόσο οι αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος, αλλά και που γνωρίζουν πως οι συσκευές θα χάσουν την αξία τους γρήγορα, οπότε και σαν επένδυση δεν είναι ότι καλύτερο.

Παρόλα αυτά οι συσκευές έρχονται με Android 13, αλλά και τον ισχυρό SnapDragon 8 Gen 2 που είναι ότι πιο δυνατό έχει να προσφέρει μέχρι στιγμής η Qualcomm. Δυστυχώς και στις 2 περιπτώσεις όποιος θέλει κορυφαίες επιδόσεις θα πρέπει να ξεχάσει τις βασικές και πιο οικονομικές εκδόσεις των συσκευών με 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου καθώς είναι UFS 3.1. Από 256GB και πάνω έρχονται με τον νέο τύπο UFS 4.0 που προσφέρει πιο γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Με το NFC να είναι πλέον απαραίτητο ευτυχώς και οι δύο συσκευές το διαθέτουν.

snapdragon 8 gen 2 φτηνό κινητό

Το πλεονέκτημα του Motorola

Εκτός από τον SnapDragon 8 Gen 2 και κάτι ψιλά, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των κινητών είναι σχετικά αδιάφορα. Το μεγάλο πλεονέκτημα όμως το έχει το Moto X40 αφού είναι αδιάβροχο με προστασία IP68 ενώ το ZTE Nubia Z50 δεν προσφέρει καμία επίσημη προστασία αδιαβροχοποίησης. Τέλος, το ZTE δεν δέχεται ασύρματη φόρτιση σε αντίθεση με το Motorola που δέχεται 15W.

Το ZTE αναμένεται να είναι περίπου 50€ πιο οικονομικό με αρχική τιμή 400€ για την αγορά της Κίνας.


Αν θέλετε να συγκρίνεται τα χαρακτηριστικά τους “πετάξτε” τα στη Πρώτη Ελληνική και Μοναδική Μηχανή Σύγκρισης Κινητών!

Asus ZenFone 8 Android