H Qualcomm ανακοίνωσε τον υπερχρονισμένο S768G με ενσωματωμένο 5G modem

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα των smartphones σίγουρα γνωρίζουν τον Snapdragon 765G. Πρόκειται για ένα SoC που είδαμε τον προηγούμενο Δεκέμβρη και έχει γίνει η σίγουρη επιλογή σε συσκευές της mid-range κατηγορίας. Πριν λίγες ώρες η Qualcomm ανακοίνωσε την υπερχρονισμένη έκδοσή του με όνομα Snapdragon 768G, η οποία όπως και ο προκάτοχός της, φέρει ενσωματωμένο 5G modem.

Το νέο chipset έρχεται με επεξεργαστή στα 2.8GHz, έναντι των 2.4GHz του απλού 765G. Αντίστοιχο overclock έχει υποστεί και η Adreno 620, με την συχνότητα λειτουργίας της να ανεβαίνει στα 750MHz, από τα 625MHz. H Qualcomm αναφέρει πως το νέο της chipset προορίζεται για gaming εμπειρίες και για πραγματικό 5G. Παράλληλα, το συγκεκριμένο chipset υποστήρίζει οθόνες με ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Snapdragon 768G είναι το πρώτο chipset της σειράς 7 που υποστηρίζει αναβαθμίσεις στους GPU drivers της Adreno. To X52 5G modem του chipset υποστηρίζει 5G roaming σε όλο τον πλανήτη. Αυτό είναι ταυτόχρονα ικανό για ταχύτητες που φτάνουν τα 3.7Gbps downlink και 1.6Gbps uplink.

Η πρώτη συσκευή που έρχεται με το νέο SoC της Qualcom θα είναι το Redmi K30 Racing Edition που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες από την Xiaomi. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις από τις υπόλοιπες εταιρίες.

OnePlus Nord Android