Ανακοινώθηκε ο Snapdragon 732G, το SoC του νέου Poco X3

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον “νέο” Snapdragon 732G chipset για την μεσαία κατηγορία, με το Poco X3 να είναι η πρώτη συσκευή που θα το χρησιμοποιήσει. Στην πράξη δεν έχουμε ένα νέο chipset αλλά έναν υπερχρονισμένο 730G, με μία αύξηση στις επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα το νέο SoC έχει 15% αυξημένες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών, ενώ ο βασικός Kryo 470 Prime πυρήνας του τρέχει στα 2.3GHz, έναντι των 2.2GHz του 730G.

Θυμίζουμε πως το chipset κατασκευάζεται στα 8nm, ενώ τον τομέα των γραφικών αναλαμβάνει μία αναβαθμισμένη έκδοση της Adreno 618. Το νέο chipset έρχεται με το ίδιο LTE modem, χωρίς 5G, παραμένοντας μία οικονομική επιλογή. Ταυτόχρονα, προστέθηκε υποστήριξη για Quick Charge 4+ και Bluetooth 5.1.

Η Poco έγινε μία από τις πρώτες εταιρίες που έσπευσαν να ανακοινώσουν πως θα χρησιμοποιήσουν το νέο chipset της Qualcomm. Ο πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε πως σε συνεργασία με την Qualcomm θα δημιουργηθεί η πρώτη συσκευή με τον 732G. Ο ίδιος πιστεύει πως η συσκευή θα θέσει νέα στάνταρ για την μεσαία κατηγορία και μία σχέση χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε τιμή και ικανότητες.

OnePlus Nord Android