Η Qualcomm ανακοίνωσε τον SnapDragon 675 και εστιάζει στο gaming

Η Qualcomm ανακοίνωσε το νέο της δυνατό chipset μεσαίας κατηγορίας το οποίο προορίζεται και για gaming. Πρόκειται για τον SnapDragon 675 ο οποίος εξοπλίστηκε με τους νέους 460 Kryo πυρήνες και είναι κατασκευασμένος στα 11nm.

Συνολικά έχει 8 Kryo πυρήνες από τους οποίους οι δύο βασίζονται στην αρχιτεκτονική Cortex-A76 και μπορούν να χρονιστούν μέχρι και τα 2.0GHz αν χρειαστεί. Οι υπόλοιποι 6 πυρήνες είναι Cortex-A55 ώστε το chipset να καταφέρει να εξοικονομεί ενέργεια και να προσφέρει ικανοποιητική αυτονομία στα κινητά που θα το φορέσουν.

SnapDragon 675

Το chip γραφικών είναι η Adreno 612 και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Qualcomm είναι “πειραγμένο” ώστε να έχει καλύτερη απόδοση σε παιχνίδια. Υποστηρίζει engines όπως Unity, Unreal, Messiah και NeoX αλλά και διάφορα εργαλεία και APIs όπως OpenGL 3.2, OpenCL και Vulkan.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα chipset που δεν του λείπει σχεδόν τίποτα. Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 3 αισθητήρες κάμερας έως 16MP ή έναν μονό στα 25MP. Φυσικά το AI δεν απουσιάζει από τον SnapDragon 675 και η Qualcomm υπόσχεται 50% συνολική βελτίωση στις φωτογραφίες με αυτό.

Η γρήγορη φόρτιση 4+ δεν απουσιάζει όπως και πολλά άλλα καλούδια που κάθε σύγχρονο chipset πρέπει να έχει εν έτει 2018. Με την έλευση του SnapDragon 675 είναι πιθανό να δούμε κινητά τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας που εστιάζουν στο gaming με λίγο πιο ιδιαίτερη σχεδίαση και δυνατότητες!

Asus ZenFone 8 Android