Skroutz Affiliate: Ανοιχτή πρόσκληση προς καταστήματα

Σαν ιδιοκτήτης “μικρού” ηλεκτρονικού καταστήματος που βασίζεται στη πλατφόρμα του skroutz για να επιβιώσει, έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι θα γίνει αν για κάποιο λόγο δεν μπορούσες να είσαι πια εκεί; Γι’ αυτό ακριβώς γράφω αυτό το άρθρο, για να σου δείξω πως υπάρχει “ζωή” και χωρίς αυτό και πως μπορείς να αυξήσεις τα κέρδη σου εύκολα και από τρίτες πηγές.

Το να στηρίζεται μία επιχείρηση σε πολλές πηγές εσόδων μειώνει το ρίσκο.

Δεν έχω σκοπό να προτείνω σε κανένα “Skroutzo-μάγαζο” να αποχωρήσει από την πλατφόρμα του skroutz ή του BestPrice, αλλά μόνο να αφουγκραστεί την αγορά και να εξερευνήσει νέες ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν ταυτόχρονα με οποιαδήποτε μηχανή σύγκρισης τιμών.

Affiliate marketing skroutz

Θα έχεις σίγουρα δει χιλιάδες link από Banggood ή Gearbest που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε Ελληνικό Blog ή ακόμα και σε γνωστές σελίδες ενημέρωσης. Μπορεί να νομίζεις πως από πίσω υπάρχει κάποια συμφωνία, αλλά τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο ένα σύστημα που δουλεύει από μόνο του και λέγεται Affiliate Marketing.

Το affiliate marketing βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία με το μοντέλο λειτουργίας του Skroutz. Η προμήθεια που κρατά από κάθε δική σου πώληση, είναι το εισόδημα του επειδή οδήγησε έναν πελάτη σε εσένα.

Ποια είναι η διαφορά του Affiliate Marketing με αυτό που κάνει το skroutz;

Καταχωρώντας προϊόντα στην Affiliate πλατφόρμα του Skroutz ή άλλες αντίστοιχες “κλειστού” τύπου είσαι περιορισμένος εκεί, αφού δεν επιτρέπει σε τρίτους να κάνουν Affiliate και να σε διαφημίσουν. Αν όμως χρησιμοποιήσεις μία Affiliate πλατφόρμα όπως αυτή του shareasale τότε μπορεί ο καθένας (μετά από δική σου συγκατάθεση) να σε διαφημίσει και να πληρωθεί μόνο αν φέρει πωλήσεις. Είναι δηλαδή σαν να κάνεις εγγραφή σε ένα “skroutz” ανοιχτού τύπου που προσφέρει δεκάδες προοπτικές εξέλιξης.

share a sale affiliate

Αν τα ακούς και σε πιάνει πονοκέφαλος, είναι γιατί δεν γνωρίζεις ακόμα πως δουλεύει. Η διαδικασία δημιουργίας ενός affiliate προγράμματος είναι απλή και δεν απαιτεί να χτίσεις από την αρχή. Εδώ και χρόνια υπάρχουν αξιόπιστες Affiliate πλατφόρμες, όπως το shareasale, στις οποίες μπορείς να κάνεις εγγραφή σαν Merchant και να ρυθμίσεις πως θέλεις να δουλεύει το σύστημα:

  • Εσύ επιλέγεις το ποσοστό προμήθειας ανά πώληση
  • Εσύ επιλέγεις με ποιους θα συνεργαστείς με 1 κλικ (Publishers, YouTubers, Infuencers και όχι μόνο)
  • Εσύ επιλέγεις πόσες μέρες θα διαρκεί το cookie

Πλεονεκτήματα μίας τέτοιας στρατηγικής

  • Πιο πολλές αναφορές από άλλα site, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα
  • Καλύτερο SEO, σαν αποτέλεσμα του παραπάνω, άρα πιο πολλές οργανικές επισκέψεις από μηχανές αναζήτησής
  • Αύξηση οργανικών πωλήσεων (χωρίς καμία προμήθεια)
  • Αν το κατάστημα σου είναι αξιόπιστο, τότε το Affiliate θα σε βοηθήσει από μόνο του να διαδοθεί το site πολύ πιο γρήγορα
  • Δεν εξαρτάσαι μόνο από το Skroutz
  • Πιο πολλές προοπτικές συνεργασίας χωρίς την ανάγκη PR ή marketing department

Αν το σκέφτεσαι σοβαρά να επενδύσεις στο affiliate marketing, πρέπει να παρέχεις ένα πακέτο με συμφέροντες όρους για όσους επιλέξουν να link-άρουν πίσω σε εσένα. Διαφορετικά, δεν αξίζει να συνεργαστούν με το κατάστημα σου. Δώσε τουλάχιστον 5% προμήθεια ανά πώληση και φρόντισε η διάρκεια cookie να φτάνει τον 1 μήνα. Στον Affiliate κόσμο δεν υπάρχει χρέωση ανά κλικ ή για διαφήμιση κάτι που σημαίνει πως η αρχική σου επένδυση είναι σχεδόν μηδενική. Αν οι affiliaters διαφημίσουν το κατάστημα σου αυτό δεν σου επιφέρει κανένα κόστος. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεις κανένα XML Feed… Φρόντισε μόνο να έχεις ανταγωνιστικές τιμές, καλή προμήθεια και να είσαι αξιόπιστος, έτσι οι affiliaters θα σε απογειώσουν από μόνοι τους.

TechValue.gr: Η “δωρεάν” μηχανή σύγκρισης τιμών

Κάπου εδώ αναρωτιέσαι γιατί θέλω να σου ανοίξω τα μάτια και τι συμφέρον μπορεί να έχω. Η απάντηση είναι απλή: συμφέρει το TechValue.gr και οποιαδήποτε σελίδα να μπορεί να κάνει affiliate με ψαγμένα καταστήματα που έχουν ανταγωνιστικές τιμές.

Στο TechValue, τα τελευταία 3 χρόνια, αναπτύσσουμε την δική μας μηχανή σύγκρισης τιμών αποκλειστικά για smartphones. Πλέον, είμαστε σε θέση να συμπεριλάβουμε και αξιόπιστα Ελληνικά καταστήματα μέσω του affiliate marketing.

Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο δημιουργίας του TechValue Bot που θα μπορεί να τραβάει τιμές καθημερινά και αυτόματα απευθείας από άλλα site, χωρίς καμία παρέμβαση από τα e-shops για έξτρα δουλειά ή μπελάδες.

Για όσους μπορούν να δουν λίγο πιο μακρυά…

Σύμφωνα με διάφορες στατιστικές υπηρεσίες, το 55% των επισκέψεων του skroutz προέρχεται από αναζητήσεις χρηστών στη Google. Αν μπορούσαμε να δούμε πιο συγκεκριμένα μόνο για smartphones, είμαστε βέβαιοι πως το ποσοστό θα ήταν μεγαλύτερο.

στατιστικά skroutz

Στο TechValue ήδη μπορούμε να ανταγωνιστούμε ολόκληρες αλυσίδες…

SEO By TechValue

Σε ένα επόμενο άρθρο θα πάμε ακόμα πιο “βαθιά” για να δούμε τι είναι το dropshipping που το skroutz έχει βαφτίσει “έξυπνο καλάθι” και μπορείς να εκμεταλλευτείς ώστε να ανεξαρτητοποιηθείς ακόμα πιο πολύ.

Asus ZenFone 8 Android