Shein Ελλάδα – Ρούχα από Κίνα χωρίς τελωνείο; [Οδηγός]

Μπορεί στο TechValue να γράφουμε για gadgets, αλλά εστιάζουμε αρκετά και σε online αγορές και ειδικά σε καταστήματα που έχουν καταφέρει με τον τρόπο τους να ξεχωρίσουν. Ένα από αυτά είναι το shein το οποίο έχει τεράστια γκάμα από ρούχα με καλή ποιότητα και φυσικά καλές τιμές. Την καλή ποιότητα φυσικά δεν την έκρινα μόνος μου, αλλά με την βοήθεια της γυναίκας μου η οποία ασχολείται αρκετά με ρούχα, αλλά και έξυπνες αγορές.

To shein όμως έχει έδρα στη Κίνα, ακόμα και αν κάνεις τις αγορές σου από το eur.shein.com τα ρούχα πάλι θα ξεκινήσουν από την Κίνα και πιο συγκεκριμένα από το Hong Kong. Οπότε όπως είναι λογικό αν το δέμα έχει αξία πάνω από 22€ θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ακόμα και για ρούχα αξίας 25€ να χρειαστεί να πληρώσεις αλλά 30€ στο “Ελληνικό δημόσιο” για ΦΠΑ και δασμούς, μη βιάζεσαι όμως γιατί το shein έχει φροντίσει ώστε να μην πληρώσεις τελωνείο ούτε δασμούς!

shein Ελλάδα

Πώς να παραγγείλω από το Shein; [Οδηγίες]

Προσοχή, τους τελευταίους μήνες έχουν χαθεί πολλές παραγγελίες από Shein. Καλό θα είναι μέχρι να αφαιρεθεί αυτό το μήνυμα και να στρώσει ξανά η κατάσταση να μην παραγγείλετε ξανά.


Νέες Shein Εναλλακτικές Με Καλύτερες Τιμές!


Αν θες να είσαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά με την παραγγελία σου, αλλά και να βοηθήσεις στη σωστή συντήρηση του άρθρου (affiliate) που έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να ψωνίζουν έξυπνα τότε ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να μπαίνεις στο Ευρωπαϊκό Shein πάντα από αυτό το link πριν κάθε παραγγελία.
  2. Η αγορά ρούχων online δεν είναι εύκολη υπόθεση. Να χρησιμοποιείς πάντα laptop ή σταθερό υπολογιστή ώστε να βλέπεις τις εικόνες καθαρά, αλλά και να ελέγχεις αξιολογήσεις και φωτογραφίες από άλλους χρήστες εύκολα ώστε να μειώσεις την πιθανότητα λάθους. Επίσης ένα κινητό είναι λιγότερο ασφαλές σε σύγκριση με έναν υπολογιστή για online αγορές για πολλούς λόγους.
  3. Μην κάνεις βιαστικές παραγγελίες, συγκέντρωσε τουλάχιστον 5-6 ρούχα ή αντικείμενα στο καλάθι αγορών. Έτσι έχεις πιο πολλές πιθανότητες για μεγαλύτερη έκπτωση, αλλά και θα πληρώσεις πιο λίγα μεταφορικά από ότι αν τα αγόραζες ένα ένα.
  4. Για την μέθοδο αποστολής δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάτι, είναι μόνο μία.
  5. Επέλεξε μέθοδο πληρωμής PayPal ώστε αν το δέμα χαθεί να έχεις την εγγύηση επιστροφής χρημάτων που μόνο αυτό προσφέρει. Τι είναι το PayPal;

Οδηγίες εντοπισμού πακέτου στην Ελλάδα

1) Το σύστημα ταχυδρόμησης του shein είναι κάτι παραπάνω από έξυπνο, αλλά ταυτόχρονα και πολύπλοκο όταν χρειαστεί να εντοπίσετε δέμα. Αρχικά θα πρέπει να βρείτε το tracking πηγαίνοντας στις λεπτομέρειες της παραγγελίας όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω.

shein greece tracking

2) Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το tracking της παραγγελίας και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε πάνω στο copy ώστε να γίνει η αντιγραφή του tracking.

shein

3) Τέλος, πάμε στη σελίδα parcelsapp και στο πεδίο αναζήτησης κάνουμε επικόλληση το tracking του shein και πατάμε track. Αυτό το βήμα έχει νόημα να το κάνουμε μόνο εάν στις πληροφορίες tracking του δέματος που εμφανίζει το shein αναγράφει πως έχει φτάσει Ελλάδα “GREECE delivery to local courier”. Συνήθως χρειάζονται περίπου 3 έως 6 εργάσιμες για να φτάσει Ελλάδα, δηλαδή έρχονται γρήγορα, εκτός απροόπτων όπως τώρα με τον covid19, Πάσχα και Χριστούγεννα. Αν λοιπόν έχει φτάσει Ελλάδα, τότε στο parcelapp θα εμφανίσει και το αντίστοιχο tracking από την Ελληνική εταιρία courier που συνήθως είναι ACS, Speedex ή Γενική ταχυδρομική. Πατάμε πάνω στο εικονίδιο της courier όπως φαίνεται παρακάτω και αυτόματα θα μας οδηγήσει στο σύστημα εντοπισμού της εκάστοτε εταιρίας μαζί με το tracking νούμερο το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε με την courier για πιο πολλές λεπτομέρειες.

shein τελωνείο

Shein Ελλάδα | Χωρίς Τελωνείο 2021

Στο Shein όμως γνωρίζουν καλά ότι πολλές χώρες όπως η Ελλάδα έχουν ένα πραγματικά ανεύθυνο και αργόσχολο ταχυδρομείο. Γι’ αυτό ακριβώς έχουν δημιουργήσει το δικό τους σύστημα ταχυδρόμησης ώστε να μην χάνουν χρήματα και πελάτες εξαιτίας των “ΕΛΤΑ” χωρίς να φταίνε.

Έτσι το shein στέλνει στην Ελλάδα με ιδιωτική Courier και οι αποστολές εκτελωνίζονται Βέλγιο, Ολλανδία ή άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ώστε να φτάσουν στα χέρια μας γρήγορα και χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Τι πρέπει να κρατήσεις από όλο αυτό;

  1. Ρούχα από shein δεν περνάνε καν από ΕΛΤΑ ή τελωνείο στην Ελλάδα.
  2. Ακόμα και αν το κόστος της παραγγελίας ξεπερνάει τα 22€ δεν έχει σημασία, φροντίζει το shein ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω.
  3. Η τελική παράδοση γίνεται από Ελληνικές ιδιωτικές courier στη πόρτα σου.
  4. Πριν κάθε παραγγελία να ακολουθείς τον οδηγό.

Προσοχή: Η παραπάνω έρευνα σχετικά με το shein στην Ελλάδα βασίζεται σε στοιχεία από πολλές δικές μου παραγγελίες αξίας πάνω από 50€ που έγιναν το 2020 και το 2021. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το shein στέλνει όλες τις παραγγελίες με τον ίδιο τρόπο παρόλο που στο checkout διαθέτει μόνο μία μέθοδο αποστολής. Το άρθρο δεν σχετίζεται με τον οδηγό για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο που λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.


Νέοι όροι εκτελωνισμού από 1η Ιουλίου 2021

Από πρώτη Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή ένωση κατάργησε την ατέλεια σε αντικείμενα με αξία 22€ και κάτω για αποστολές που έρχονται εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτό σημαίνει πως πλέον δεν μπορείτε να παραγγέλνετε από marketplaces (aliexpress, ebay) διότι εκεί ο κάθε πωλητής έχει διαφορετικές μεθόδους αποστολής με αποτέλεσμα και να καθυστερούν, αλλά και να έρχονται με χρεώσεις δασμών/ΦΠΑ. Από την άλλη με το shein δεν αλλάζει τίποτα. Στο shein ήδη εκτελωνίζουν αυτοί τις αποστολές για εμάς μέσω logistics υπηρεσιών, οπότε ο νέος κανονισμός της Ε.Ε δεν αφορά τις αγορές από το shein και ουσιαστικά δεν έχουν καμία έξτρα χρέωση. Συνεχίστε να ακολουθείτε τον οδηγό για κάθε παραγγελία σας ώστε να συνεχίσουμε και εμείς να τον ενημερώνουμε.

Επιστροφές

Επιστροφές ρούχων στο Shein

Οι επιστροφές προϊόντων στο shein καλό θα είναι να γίνονται μέσω ΕΛΤΑ και αφού πρώτα έχετε συνεννοηθεί με το shein. Οι επιστροφές σε καταστήματα του εξωτερικού δεν είναι όπως αυτές από καταστήματα στην Ελλάδα, η διαδικασία είναι διαφορετική.

Ο πιο οικονομικός τρόπος να επιστρέψετε ρούχα στο shein είναι με “δική τους χρέωση” και θα κοστίσει 4.5€ (μέχρι 1 κιλό) τα οποία αυτοί αφαιρούν στη συνέχεια. Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες γιατί ανάλογα με το τι έχετε επιλέξει μπορεί να διαφέρουν τα βήματα και η διαδικασία.

Όταν παραλάβουν τα ρούχα σε λίγες μέρες σας επιστρέφουν τα χρήματα όπως εσείς είχατε επιλέξει χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια άλλη ενέργεια από εσάς.

Λάθος νούμερα

Shein λάθος νούμερα

Προσπαθήστε να ακολουθείτε τον οδηγό, να μπαίνετε πριν κάθε αγορά από το link που υπάρχει στα βήματα πιο πάνω και να χρησιμοποιείται σταθερό υπολογιστή ή laptop. Έτσι θα βλέπετε τις εικόνες πιο μεγάλες και θα διαβάζεται σχόλια και αξιολογήσεις άλλων χρηστών με την ησυχία σας χωρίς βιασύνη. Έτσι θα μειώσετε δραστικά τα λάθη με τα νούμερα. Τέλος, αρκετά χρήσιμο γενικότερα για την αγορά ρούχων online είναι και το μεγεθολόγιο.

Προσοχή, τους τελευταίους μήνες έχουν χαθεί πολλές παραγγελίες από Shein. Καλό θα είναι μέχρι να αφαιρεθεί αυτό το μήνυμα και να στρώσει ξανά η κατάσταση να μην παραγγείλετε ξανά.

Asus ZenFone 8 Android