Αυτές είναι οι βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας που θα φέρει το Windows 10 Creators Update για επιχειρήσεις

Είναι γεγονός πως πλησιάζουμε στην επίσημη διάθεση του Windows 10 Creators Update, με την Microsoft από την μεριά της να βάζει τις τελευταίες πινελιές πάνω στη νέα έκδοση του OS και να προωθεί ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία οι χρήστες θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο. Μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και το επονομαζόμενο Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο υπόσχεται να βοηθήσει τους IT admins να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των «πακέτων» που δρομολογούνται μέσω του δικτύου, να ερευνούν πιθανά αρχεία με ευπάθειες αλλά παράλληλα να επωφελούνται από τους μηχανισμούς καλύτερης ανίχνευσης, τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και τα αναβαθμισμένα εργαλεία διαχείρισης.

Συγκεκριμένα, το Creators Update φέρνει τρία σημαντικά στοιχεία: Αρχικά, το λογισμικό ασφαλείας θα μπορεί να ανιχνεύει καλύτερα απειλές και επιθέσεις σε επίπεδο kernel και μνήμης, ιδιαίτερα περίπλοκες περιοχές επίθεσης. Δευτερευόντως, οι IT admins θα μπορούν ευκολότερα να παρακολουθούν τις επιθέσεις, την ύποπτη δραστηριότητα μέσω του Windows Defender ATP portal. Παράλληλα, θα μπορούν να αναλάβουν γρηγορότερα δράση και να απομονώσουν αυτές τις απειλές.

Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ήδη διαθέσιμα για τους κανονικούς χρήστες του Windows Defender. Σε κάθε περίπτωση οι τελευταίες Preview εκδόσεις του προγράμματος Windows Insiders μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εξερευνήσουν από τώρα το Creators Update.

[via]

Asus ZenFone 8 Android