Sea of Thieves, νέο video παρουσιάζει την εχθρική πλευρά της θάλασσας

Μια από τις πιο γνωστές περιόδους της ναυτικής ιστορίας, είναι η χρυσή εποχή της Πειρατείας. William Kidd, Blackbeard, Anne Bonny, Edward Low, είναι μερικά ονόματα που ανήκουν σε διάσημους πειρατές! Ο χώρος της gaming βιομηχανίας δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με αυτή τη συγκεκριμένη θεματολογία. Υπάρχουν πολλοί τίτλοι εκεί έξω με κεντρικούς πρωταγωνιστές πειρατές. Άλλωστε οι ιστορίες τους πάντα είχαν μια γοητεία ιδιαίτερα γι αυτούς που αγαπούν τη θάλασσα. Έτσι και το Sea of Thieves, είναι ένας ακόμα τίτλος που μας προσκαλεί να ζήσουμε μια πειρατική ζωή.

Sea of Thieves


Sea of Thieves, νέο video παρουσιάζει την εχθρική πλευρά της θάλασσας

9 Ιουλίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Βρίσκεστε στο πλοίο σας και στον ορίζοντα βλέπετε απειλητικά σύννεφα να έρχονται προς το μέρος σας. Κεραυνοί και γενικά προβλέπεται ένας κακός χαμός. Παίρνετε την απόφαση να περάσετε μέσα από τη καταιγίδα; Ή βγαίνετε εκτός πορείας για να την αποφύγετε; Το νέο video για το Sea of Thieves μας δίνει μια μικρή γεύση για το περιβάλλον του παιχνιδιού.

Η ζωή στη θάλασσα δεν είναι εύκολη για τους πειρατές. Εκτός από εχθρικούς πειρατές και πλάσματα, αντίπαλος σας θα είναι και η ίδια η θάλασσα. Μην περιμένετε να είναι πάντα γαλήνια. Καταιγίδες και μεγάλα κύματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με σωστή συνεργασία. Ακόμα και ο άνεμος θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς μπορεί να σας βγάλει εκτός πορείας.

Σε μια καταιγίδα, υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει το πλοίο σας. Και σωστά μαντέψατε, θα χρειαστεί να κουβαλήσετε κουβάδες με νερό από το αμπάρι και τις επιμέρους τοποθεσίες του πλοίου. Στο video μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το rain και cloud system. Το Sea of Thieves θα κυκλοφορήσει αρχές του 2018 για PC και Xbox One.

Sea of Thieves

Πηγή


Sea of Thieves, ξεκαρδιστικό gameplay demo που έκλεψε τις εντυπώσεις

13 Ιουνίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Δεν κρύβω ότι ήταν από τις παρουσιάσεις που ευχαριστήθηκα περισσότερο. Μέσα στους τόσους τίτλους, ο κόσμος αδημονούσε για ένα δείγμα από το Sea of Thieves. Όπως και εγώ, μιας και έχει σχέση με πειρατές. Το γεμάτο με δόσεις χιούμορ gameplay ήταν άπλα απολαυστικό.

Ταυτόχρονα όμως μάθαμε και πολλά πράγματα για τον τίτλο της Rare. Αρχικά να πούμε πως το Sea of Thieves θα κυκλοφορήσει αρχές του 2018 για Xbox One και PC. Το gameplay video που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της press conference της Microsoft ήταν κατατοπιστικό.

Στο video βλέπουμε πως η ζωή ενός πειρατή είναι διαρκής αναζήτηση λαφύρων. Είτε βρίσκονται κάτω από το νερό, είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί. Φυσικά κίνδυνοι υπάρχουν και στις δύο
περιπτώσεις. Θα βρεθείτε σε ζούγκλες και σε μέρη που κάνεις δεν έχει πατήσει. Θα έρθετε αντιμέτωποι με καρχαρίες και σκελετούς. Η εξερεύνηση είναι βασικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Όπως και η συνεργασία μεταξύ του πληρώματος. Θα έχετε τη δυνατότητα να αφήνετε κάποιον πίσω έτσι ώστε να προσέχει το πλοίο. Βέβαια αν έχετε κάποια λάφυρα, τότε άγνωστο το κατά πόσο είναι ασφαλή. Όλα είναι θέμα ενστίκτου από τη πλευρά σας. Όπως ανέφερα πριν, υπάρχουν μέρη ανεξερεύνητα και κίνδυνοι πολλοί.

Sea of Thieves

Η απόκτηση του θησαυρού θα κάνει τα κόκαλα των νεκρών πειρατών να τρέμουν. Μια φορά πειρατής, για πάντα πειρατής. Η απομάκρυνση και ασφαλής μεταφορά του θησαυρού στο πλοίο είναι υπόθεση συνεργασίας και στρατηγικής. Βγάζετε εις πέρας την αποστολή, αλλά μη νομίζετε ότι τελειώνουν όλα εκεί. Μη ξεχνάτε και τους πειρατές εν ζωή που θα προσπαθήσουν να κλέψουν τους θησαυρούς σας. Ποια θα είναι η επιλογή σας; Θα παλέψετε ή θα προσπαθήσετε να βρείτε ένα ασφαλέστερο μέρος;

Sea of Thieves

Πηγή


Sea of Thieves, δεν είναι εύκολη η ζωή ενός πειρατή!

22 Φεβρουαρίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Πίσω από το Sea of Thieves βρίσκεται το βρετανικό studio, Rare. Η αποκάλυψη του είχε γίνει στην Ε3 του 2015. Έκτοτε οι πληροφορίες ήταν λιγοστές με εξαίρεση κάποια videos με alpha gameplay. Όμως μιας και έχει ανακοινωθεί για το 2017, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα.

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα για το Sea of Thieves. Ο τίτλος δεν θα επικεντρώνεται γύρω από κάποια συγκεκριμένη ιστορία. Θα υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες και τα κλασικά quests που θα πρέπει να ολοκληρώσετε. Εννοείται πως θα έχουμε και κυνήγι θησαυρού, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πειρατική ζωή.

Sea of Thieves

Ο κόσμος του Sea of Thieves είναι μεγάλος. Βασικό αντικείμενο λοιπόν είναι ο χάρτης. Με αυτόν θα μπορείτε να εξερευνήσετε τα πολλά νησιά που υπάρχουν. Αλλά φυσικά είναι και χρήσιμος για την αναζήτηση του θησαυρού. Η συνεργασία όμως μεταξύ των πειρατών είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση και θα χρειαστεί να δώσετε βάρος πάνω σε αυτό.

Φυσικά η δράση δεν θα λείπει. Άλλοι πειρατές θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τα λάφυρα σας. Γι αυτό δεν αρκεί μόνο να έχετε στα χέρια σας τους θησαυρούς. Μετά την απόκτηση τους, θα πρέπει να τους μεταφέρετε γρήγορα στο πλοίο και έπειτα να πάτε σε ένα ασφαλέστερο μέρος. Θα υπάρχουν επίσης και μάχες πλοίο με πλοίο. Δεν θα έχετε όμως μόνο τον ανθρώπινο παράγοντα να αντιμετωπίσετε. Σας απειλούν σκελετοί, καθώς επίσης και kraken.

Sea of Thieves

Εννοείται πως κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορείτε να αράξετε σε λιμάνια και outposts. Θα βρείτε NPC χαρακτήρες, όπως εμπόρους για να προμηθευτείτε διάφορα πράγματα. Αλλά και ανθρώπους που θα σας ζητήσουν την βοήθεια σας για την επίλυση διάφορων quests.

Το μέγεθος διαφέρει από πλοίο σε πλοίο. Υπάρχουν μικρές βάρκες για ένα άτομο. Υπάρχουν και μεγαλύτερα, όπως γαλέρες εξοπλισμένες με κανόνια. Ακόμα και η ταχύτητα παίζει ρόλο, μιας και τα μικρότερα πλοία είναι πιο γρήγορα. Αν επιλέξετε ένα μεγαλύτερο, σίγουρα θα χρειαστείτε πλήρωμα. Όπως είπα όμως, η συνεργασία μεταξύ του πληρώματος είναι αναγκαία.

Sea of Thieves

Επίσης θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβαθμίσεις τόσο στους πειρατές, όσο και στα πλοία. Για τα πλοία, θα εξυπηρετούν και το αισθητικό, αλλά και το λειτουργικό κομμάτι. Για τους πειρατές θα υπάρχουν νέα outfits και εργαλεία. Σε περίπτωση που χάσετε κάποιο μέλος του σώματος σας, θα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με προσθετικά μέλη.

Ο θάνατος αποτελεί μέρος του παιχνιδιού. Η ψυχή σας μεταφέρεται σε ένα πλοίο φάντασμα. Υπάρχει τρόπος όμως για να επιστρέψετε στη ζωή. Θα προσπαθήσετε να πείσετε τον καπετάνιο του πλοίου να σας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Όχι τόσο εύκολα όμως! Ο καπετάνιος θα σας αναθέσει μια σειρά από δοκιμασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Τότε μόνο θα τον έχετε πείσει.

Sea of Thieves

Το Sea of Thieves είναι ένα first-person action adventure παιχνίδι. Θα έχει και co-op και τοποθετείται σε ένα open world multiplayer περιβάλλον. Έχει προγραμματιστεί για το 2017, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Θα κυκλοφορήσει για Xbox One και PC. Όσοι το αγοράσετε ψηφιακά για το Xbox One, θα έχετε την PC εκδοχή δωρεάν και αντίστροφα.

Σίγουρα στην Ε3 2017, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σας δεχτούν, όμως μπορείτε να κάνετε μια προσπάθεια για να πάρετε και εσείς μέρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν λογαριασμό στο Xbox Live. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ καθώς και να μάθετε περισσότερα γύρω από το Sea of Thieves.

Sea of Thieves

Πηγή