Saygus V2: Το δοκιμάζουμε λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία

Θυμάστε το Saygus V2; Είναι το smartphone που στη CES 2015 κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των φαν της τεχνολογίας με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και innovative λειτουργίες όπως υποστήριξη για δύο κάρτες microSD. Από τότε όμως έχει περάσει ένας χρόνος, και ακόμα η εταιρία δεν έχει κυκλοφορήσει την συσκευή. Στα πλαίσια της MWC 2016 είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους της εταιρίας και να μάθουμε σε ποια φάση βρίσκεται το project. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω, τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, τι παρέμεινε το ίδιο αλλά και την άποψή μας για το smartphone και την εταιρία.

Saygus V2 – Τι έχει αλλάξει

Με το project να διαρκεί πάνω από ένα χρόνο είναι λογικό πως θα υπάρξουν αλλαγές έτσι ώστε το smartphone να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό την περίοδο της κυκλοφορίας του, έτσι το Saygus V² ή Saygus V2 απλούστερα, θα έχει κάποιες ευπρόσδεκτες βελτιώσεις σε σχέση με ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Κατ αρχήν, η θύρα φόρτισης είναι πλέον USB Type-C. Επιπλέον, το κινητό δεν θα είναι απλώς αδιάβροχο, αλλά θα είναι και washable, θα μπορείτε δηλαδή να το βάλετε κάτω από τρεχούμενο νερό για να το πλύνετε, ενώ γενικά θα μπορεί να αντέξει στο νερό για 30′ σε βάθος μέχρι και 1 μέτρο. Η τρίτη σημαντική αλλαγή είναι πως το Saygus V2 θα είναι πλέον Dual SIM, ενώ τέταρτη και τελευταία αλλαγή είναι πως το τελικό software θα βασίζεται στο Android 6.0 Marshmallow.

Saygus V2 –  Τι παραμένει ίδιο

Το σημείο που τράβηξε το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, οι δύο υποδοχές microSD, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν φυσικά, έτσι θα μπορείτε α επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 400GB! Η οθόνη επίσης παραμένει στις 5″ με ανάλυση 1080p κάτι που δεν μας χαλάει καθόλου τόσο σε μέγεθος, όσο και σε ανάλυση αφού οι διαφορές σε σχέση με QHD πάνελ δεν είναι ιδιαίτερα προφανείς. Επίσης, θα υπάρχουν και κάμερες 13 και 21MP στο μπροστά και πίσω μέρος αντίστοιχα οι οποίες θα είναι και έχουν και οι δύο OIS, με τον πίσω αισθητήρα να προέρχεται από την Sony, είναι συγκεκριμένα ο IMX230.

Saygus V2 hands-on MWC16

Αυτό που έμεινε σταθερό όμως και θα θέλαμε ίσως να αλλάξει είναι ο επεξεργαστής. Το Saygus V2 όταν κυκλοφορήσει θα διαθέτει τον Snapdragon 801. Στην 64bit εποχή των smartphone ο επεξεργαστής μοιάζει λίγο παλιός, αλλά η Saygus υπερασπίστηκε την απόφασή της λέγοντας πως ο Snapdragon 801 παραμένει ένα πάρα πολύ δυνατό chipset και η εμπειρία που θα προσφέρει στον καταναλωτή δεν έχει διαφορά από αυτή ενός smartphone με Snapdragon 810 για παράδειγμα. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 3GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Τέλος, να πούμε πως η μπαταρία είναι στα 3100mAh ενώ υπάρχει και chip για διαχείριση της ενέργειας το οποίο η εταιρία αναφέρει πως μπορεί να δώσει αυτονομία στη συσκευή αντίστοιχη με αυτή μίας μπαταρίας 4650mAh.

Saygus V2 – Η άποψή μας

Η παραγωγή ενός smartphone σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Saygus τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα των φανατικών της τεχνολογίας αλλά από τότε έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και πολλές καθυστερήσεις και αναβολές. Οπότε είναι λογικό πως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν το Saygus V2 θα φτάσει τελικά στα χέρια των καταναλωτών. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας μοιάζουν σίγουροι πως αυτή τη φορά είμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία και μας ενημέρωσαν πως οι αποστολές θα ξεκινήσουν περίπου στο τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Το μοντέλο που είχαμε στο χέρια μας για να δοκιμάσουμε δεν ήταν τελικό προϊόν αλλά ένα engineering sample. Ακόμα υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να λυθούν για την κυκλοφορία (κυρίως software). Όπως για παράδειγμα το skin που θα φορά η συσκευή, αν και ελπίζουμε πως τελικά η Saygus θα επιλέξει stock Android.Εμείς ελπίζουμε αυτή τη φορά η εταιρία από την Utah να πέσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα της και να δούμε σύντομα το Saygus V2 στην αγορά. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Φυσικά αν η εταιρία πετύχει τον στόχο της τότε σίγουρα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε την συσκευή και να σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας για το κινητό που τόσο ντόρο έκανε πέρσι, και σίγουρα αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.


Saygus V2, νέο promo video και επίσημη τιμή

2 Φεβρουαρίου 2015 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Το Saygus V2 το γνωρίσαμε στην CES 2015 που πραγματοποιήθηκε αρχές Ιανουαρίου στο Las Vegas και το συμπαθήσαμε αρκετά, γιατί συνδυάζει ό,τι χαρακτηριστικά θα μπορούσατε να ονειρευτείτε σε ένα smartphone.

Είναι αδιάβροχο, δεν έχει ούτε μικρή ούτε μεγάλη οθόνη, 5 ίντσες, με αρκετά μαζεμένες διαστάσεις. Θα έχει 3GB μνήμη RAM με τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm SnapDragon 801 χρονισμένο στα 2.5 GHz για κάθε πυρήνα. Και οι δύο πλευρές του Saygus V2 αποτελούνται από κέβλαρ και, στο εσωτερικό της, η συσκευή θα είναι κατασκευασμένη από μαγνήσιο, που θα κάνει τη συσκευή πιο ελαφριά, αφού η μεγάλη μπαταρία που έχει προσθέτει βάρος.

Οι δυνατότητες δεν σταματούν εδώ βέβαια καθώς υποστηρίζει ασύρματο HDMI με το οποίο μπορούμε ακόμα και να παίξουμε παιχνίδια στην τηλεόραση. Ασύρματη φόρτιση, NFC, διπλά ηχεία, Gorilla Glass 4 και πολλά άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

[alert-success]Μόλις σήμερα λάβαμε σχετικό email με τη τιμή του Saygus V2 που είναι 549$ τιμή presale, για όσους προλάβουν τα πρώτα κομμάτια.[/alert-success]

saygus_v2_price_email

saygus_v2_white_color

Saygus V2, Γνωρίστε το Android Smartphone με τα 320Gb αποθήκευσης!

7 Ιανουαρίου 2015 – Μιχάλης Μανιάς

Μπορεί να μην είμαστε και τόσο εξοικειωμένοι με την εταιρεία που κρύβεται πίσω από το Smartphone Saygus V2, ωστόσο μια μικρή εταιρεία, που βρίσκεται έξω από την πόλη Salt Lake City (SLC) στην Πολιτεία Utah των ΗΠΑ, κατάφερε να δημιουργήσει ένα Smartphone – Phablet που, αν μη τι άλλο, μόνο καλές εντυπώσεις μπορεί να μας αφήσει, ειδικά όταν πρόκειται για start up εταιρίες. Βλέποντας τα specs, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί άνετα να συναγωνιστεί τα μεγαλύτερα ονόματα στην βιομηχανία των smartphones και θα καταλάβετε γιατί.

Saygus V2 CES 2015

 

Saygus V2

To Saygus V2 διαθέτει οθόνη 5 ίντσες 1080p FHD στα 445 ppi, με την ενισχυμένη προστασία που προσφέρει η Corning Gorilla Glass 4®. Σε συνδυασμό, τώρα, με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή των 2.5GHz της Snapdragon και με τα 3GB μνήμης RAM, το καταστεί ένα πραγματικά δυνατό εργαλείο και τροφοδοτείται με το Android 4.4.4 KitKat, καθώς “under the hood” υπάρχει η τεράστιου μεγέθους αφαιρούμενη μπαταρία των 3200 mAh. Τι το κάνει να ξεχωρίζει όμως; Διαθέτει 64GB εσωτερική μνήμη με δύο υποδοχές microSDXC, με δυνατότητα επέκτασης της κάθε υποδοχής έως 128Gb. Κάντε τον υπολογισμό: 128 Χ 2microSDXC = 256Gb + 64 = 320Gb χώρος αποθήκευσης!

Ο τεράστιος χώρος αποθήκευσης, που προσφέρει το Saygus V2, πιστεύω ότι μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς… Απλά, σκεφτείτε ότι μπορεί να χωρέσει περίπου 300 + ταινίες(!). Επιπλέον, διαθέτει πίσω βασική κάμερα 21.0MP (με dual-LED flash) και μπροστινή κάμερα 13.0MP με Optical Image Stabilization και Auto Focus. Ό,τι πρέπει για selfies, δεν συμφωνείτε;

Saygus V2 Rear

Η V2 διαθέτει, επίσης, Harman Kardon ηχεία, ένα βιομετρικό scanner αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα πλάγια της συσκευής, πιστοποίηση IPX7 –κάτι που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο- και, τέλος,  διαθέτει δυνατότητα  ασύρματης φόρτισης Qi και το ειδικό  “power saving chip”, που μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο 50%.

Saygus V2 Front Face

[alert-success]

Saygus V2 βασικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη 5 ίντσες 1920 x 1080 (445 ppi) Full HD
  • Επεξεργαστής Quad Core Qualcomm Snapdragon™, στα 2.5GHz
  • Διαστάσεις 67 x 137 x 9.7mm
  • Βάρος 141g
  • 3GB RAM
  • Εσωτερικός χώρος αποθήκευσης 64GB Onboard Flash Storage
    Dual MicroSDXC Slots (256GB δυνατότητα επέκτασης)
  • 21.0MP πίσω βασική κάμερα με Optical Image Stabilization
  • 13.0MP μπροστινή κάμερα με Optical Image Stabilization και Auto Focus
  • Αποσπώμενη μπαταρία 3100 mAh
  • Ενσωματωμένη ασύρματη φόρτιση Qi
  • Android 4.4.4 (KitKat)

[/alert-success]

Τα πλήρη specs για το Saygus V2 μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Saygus πατώντας

Sony