Νέο τύπο clamshell αναδιπλούμενης οθόνης ετοιμάζει η Samsung

Μπορεί το πρώτο Samsung Galaxy Fold να αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, έφτασε όμως τελικά στα χέρια των καταναλωτών. Το πανάκριβο αλλά και επαναστατικό smartphone της Κορεάτικης εταιρίας είναι το πρώτο του είδους του αλλά δεν θα είναι το τελευταίο. Η Samsung φαίνεται πως εργάζεσαι επάνω σε ένα νέο foldable smartphone το οποίο θα έχει σχεδιασμό flip phone, θα διπλώνει δηλαδή κάθετα.

Το νέο αυτό form factor έχει σκοπό να δημιουργήσει μία συσκευή η οποία θα χωράει ακόμα πιο εύκολα στην τσέπη σύμφωνα με τη Samsung. Κάτι τέτοιο κάνει και το Galaxy Fold βέβαια. Αυτό που ξεχωρίζει το νέο τύπο προϊόντος είναι πως πρόκειται στην ουσία μόνο για smartphone. Το Galaxy Fold είναι περισσότερο tablet που “μαζεύει”, ενώ, το νέο σχέδιο είναι ένα smartphone που γίνεται ακόμα μικρότερο όταν διπλώσει.

Samsung Clamshell Foldable - 02

Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο βέβαια είναι απλώς ένα concept του πως θα δουλεύει μία τέτοια συσκευή και όχι ένα πραγματικό προϊόν. Με την Samsung να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών βέβαια, δεν θα μας εξέπληττε αν η συσκευή αυτή υπάρχει ήδη στα εργαστήρια των Κορεατών.

Αν θυμάστε, το ίδιο σχέδιο foldable συσκευής έχει “στα σκαριά” και η Motorola για το ανανεωμένο Moto RAZR 2019 το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το Νοέμβριο. Ίσως η Samsung να είναι ο προμηθευτής του panel σε αυτό, γι’ αυτό να ετοιμάζεται τώρα να κυκλοφορήσει η συσκευή. Το Motorola RAZR 2019 φημολογείται από το Φεβρουάριο του 2019, αλλά, φαίνεται πως υπήρξαν καθυστερήσεις στην παραγωγή του. Δεν είναι καθόλου απίθανο αυτές να οφείλονταν στην οθόνη.

https://www.youtube.com/watch?v=AZDl_SP-w9E

Αν η Samsung έχει ήδη έτοιμο ένα πάνελ που διπλώνει κάθετα δεν πρόκειται να το δώσει μόνο στη Lenovo φυσικά, και λογικά θα δημιουργήσει σύντομα ένα νέο Galaxy Fold με οθόνη που διπλώνει στον οριζόντιο άξονα.

Το νέο concept foldable οθόνη παρουσιάστηκε στο Samsung Developer Conference που διεξήχθη 29 και 30 Οκτωβρίου στο Σαν Χοσέ. Η Samsung δήλωσε πως “εξερευνά” τη λύση αυτή για μελλοντικές αναδιπλούμενες συσκευές. Οπότε, μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν ξεχωριστά Fold μοντέλα με διαφορετικούς τύπους οθόνης ή και να μην δημιουργηθεί ποτέ τελικά ένα clamshell foldable smartphone από τη Samsung. Προς το παρόν μένουμε με το tease.

Sony