Ακόμα και η Samsung “ξεφτιλίζει” την Huawei; [Συγκριτικό]

Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω πως η Xiaomi έχει πατήσει κυριολεκτικά Samsung και Huawei στην μεσαία κατηγορία, αλλά και στα FlagShip Killer κερδίζοντας συνεχώς έδαφος με την αξία της.

Αυτός όμως που δεν περίμενες να ακούσεις είναι πως η Samsung πλέον έχει φέρει στην Ελληνική αγορά πολύ καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά κινητά από την Huawei.

samsung vs huawei

Huawei P30 Lite

Το Huawei P30 Lite κατάφερε πολλά. Και κυρίως να ανοίξει τα μάτια σε διαβασμένους αναγνώστες για το ποιος τα παίρνει στην Ελλάδα και ποιος όχι. Όχι ότι πριν δεν γνωρίζαμε, απλά το P30 Lite το έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο αφού είδαμε βαθμολογίες και reviews του P30 Lite να ξεπερνάνε μέχρι και τα 4.5 αστέρια και να το παρουσιάζουν όλοι ως ένα σχεδόν άψογο κινητό που πρέπει να αγοράσεις.

Διάβασε την αληθινή αξιολόγηση του Huawei P30 Lite εδώ.

Στο βίντεο review που ανέβασα απέδειξα ότι μέχρι και τα οπτικά μέρη (κάμερες) είναι κατώτερα από αυτά του PocoPhone F1, αλλά και του Nokia 8.1 που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. Δεν τελειώνει εδώ όμως, αφού μέχρι και η Samsung προσφέρει καλύτερα κινητά και μάλιστα με λιγότερα χρήματα.

Huawei vs Samsung

Samsung Galaxy A50

Το Galaxy A50 αυτή την στιγμή κοστίζει περίπου 250€ στο Skroutz. Πρόκειται για ένα κινητό που ανακοινώθηκε το 2019 και δεν είναι περσινά ξινά σταφύλια με μειωμένη τιμή. Πάμε να δούμε όμως τι καλύτερο προσφέρει το Samsung Galaxy A50 από το P30 Lite!

Huawei vs Samsung

Samsung vs Huawei

  1. Το A50 παρέχει προστασία Gorilla Glass 3 την στιγμή που το P30 Lite είναι πιο ακριβό και δεν δίνει καμία προστασία.
  2. Έχει οθόνη Super AMOLED την στιγμή που το Huawei έχει μόλις IPS.
  3. Έχει πιο μεγάλη μπαταρία 4000mAh όταν το Huawei έχει 3340mAh.
  4. Η έκδοση Bluetooth 5.0 έχει γίνει δεδομένη πλέον και το A50 έχει. Η Huawei όμως σε μία προσπάθεια να μεγιστοποιήσει το κέρδος προσφέρει την παλιά έκδοση Bluetooth 4.2.
  5. Το A50 προσφέρει Under Display Finger Scanner την στιγμή που το P30 Lite έχει στην πλάτη παραδοσιακό fingerprint…
  6. Έχει πιο δυνατό επεξεργαστή κατασκευασμένο στα 10nm και όχι στα 12 όπως το P30 Lite
  7. Έχει πιο δυνατό chip γραφικών. Το Α50 έχει Mali-G72 MP3 ενώ το P30 Lite το Mali-G51 MP4.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την Huawei αλλά είναι κρίμα ο κόσμος να αγοράζει το “ξανά ζεσταμένο ψωμάκι” της Huawei ενώ με τα ίδια και λιγότερα χρήματα θα μπορούσε να αγοράσει πολύ καλύτερα κινητά.

Αν θέλεις να συνεχίσεις να διαβάζεις αλήθειες και όχι πουλημένα άρθρα κάνε κοινοποίηση.

Asus ZenFone 8 Android