Huawei Kunlun Glass: Πιο Δυνατό Από Το Gorilla Glass Victus 2 των Samsung S23

Η ναυαρχίδα της Huawei, το Mate 50 Pro, διαθέτει έναν ειδικό τύπο γυαλιού που ονομάζεται γυαλί Kunlun, το οποίο φέρεται να αντιμετωπίζει μια πρόσκρουση 10 φορές καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο γυαλί smartphone. Το γυαλί Kunlun αναπτύχθηκε από τη Huawei σε διάστημα τεσσάρων ετών και δημιουργείται με μια ειδική διαδικασία που περιλαμβάνει 108 διαφορετικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων 24 ωρών ανάπτυξης κρυστάλλων και μιας διαδικασίας τήξης που λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία 1600 βαθμών.

Το PBK Reviews πραγματοποίησε δοκιμή πτώσης σε ένα Mate 50 πορτοκαλί χρώματος με γυαλί Kunlun για να δει πώς αντέχει μετά από πτώση σε μπετόν από διάφορα ύψη. Το τηλέφωνο έπεσε από το ύψος της μέσης, από το ύψος του κεφαλιού (με την πλευρά της οθόνης προς τα κάτω) και από το ύψος της μέσης στην πίσω πλευρά του. Το γυαλί του τηλεφώνου άντεξε πολύ καλά, με μόνο μικρές γρατζουνιές και μια τριχοειδής ρωγμή στο μπροστινό γυαλί μετά την τέταρτη και τελευταία πτώση.

Το γυαλί Kunlun είναι το πρώτο γυαλί smartphone που έλαβε αξιολόγηση πέντε αστέρων από την ελβετική SGS, μια εταιρεία δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο η έκδοση του Mate 50 σε πορτοκαλί χρώμα έχουν το γυαλί Kunlun. Το ίδιο μοντέλο επίσης διαθέτει αντοχή στη σκόνη και το νερό με πιστοποίηση IP68 που επιτρέπει στο τηλέφωνο να βυθιστεί σε γλυκό νερό σε βάθος έως και 1.5 μέτρο για έως και 30 λεπτά.

samsung vs huawei

Χάνει την μάχη η Samsung με τη σειρά S23

Οι προστατευμένες από Gorilla Glass Victus 2 οθόνες τόσο του Samsung Galaxy S23+ όσο και του Galaxy S23 Ultra έσπασαν με την πρώτη κιόλας πτώση (από ύψος μέσης, με την οθόνη προς τα κάτω) όταν το PBK Reviews τα δοκίμασε σε πτώση πρόσφατα. Ο οικοδεσπότης του βίντεο εντυπωσιάστηκε από το γυαλί Kunlun και δήλωσε ότι θα ήθελε να δει περισσότερα smartphones να το χρησιμοποιούν.

Όλα Τα Κινητά Samsung Με Χαρακτηριστικά

Η Huawei αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα τη φωτογραφική σειρά P60, η οποία μάλλον θα διαθέτει και αυτή γυαλί Kunlun. Άλλες καινοτομίες στο Mate 50 Pro που θα δούμε και στο P60 Pro περιλαμβάνουν το εσωτερικό σύστημα φωτογραφίας XMAGE της Huawei και τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης χαμηλής μπαταρίας. Η Huawei φέρεται επίσης να δοκιμάζει τα δικά της chipsets, αν και αυτά δεν θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τους ίδιους κόμβους της Huawei, αλλά της TSMC.

Asus ZenFone 8 Android