Samsung: Tο UFS 4.0 φέρνει ταχύτερες μνήμες με μικρότερη κατανάλωση

Με τα περισσότερα smartphone της αγοράς να φέρουν αποθηκευτικό χώρο τεχνολογίας UFS 3.1 και 3.0, η Samsung θέλησε να μας δώσει μία ματιά στο μέλλον. Έτσι η εταιρία αποκάλυψε το UFS 4.0, το οποίο χρησιμοποιεί την 7ης γενιάς V-NAND μνήμη της, μαζί με τον δικό της controller.

Το UFS 4.0 φέρνει ταχύτερους χρόνους πρόσβασης και εγγραφής στη μνήμη των smartphone και άλλων συσκευών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ανάγνωση με ταχύτητα έως 4,200 MB/s και εγγραφή έως 2,800 MB/s. Εκτός αυτού σημαντική βελτίωση έρχεται και στη κατανάλωση. Η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει έως και 46% καλύτερη απόδοση στην κατανάλωση στην διαδικασία ανάγνωσης μνήμης σε σχέση με το UFS 3.1. Όσον αφορά την χωρητικότητα, η νέα τεχνολογία υποστηρίζει έως 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Σύμφωνα με τη Samsung το UFS 4.0 είναι ιδανικό για 5G συσκευές που διαχειρίζονται δεδομένα μεγάλου όγκου, με την τεχνολογία να βρίσκει επίσης εφαρμογή σε VR, AR αλλά και στην αυτοκίνηση. Σύμφωνα με τη Samsung η παραγωγή μνημών UFS 4.0 θα ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του 2023. Αυτό σημαίνει πως αν όλα πάνε καλά, ίσως το S23 έρθει με σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά και την αυτονομία του.

I can only show you the door...