Tizen OS based smartphones, wearables και updates

Με το Tizen OS η Samsung στοχεύει στα επόμενα χρόνια να ανταγωνιστεί το κορυφαία λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές της παγκόσμιας αγοράς, όπως το Android της Google, αλλά και το iOS της Apple. Είναι ακόμα νωρίς για να το κρίνουμε αλλά πως θα τα πάει άραγε στο μέλλον; Μόνο ο χρόνος θα δείξει!

Tizen


Samsung Z1 ενημερώνεται σε Tizen OS 2.4

5 Ιανουαρίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Αργοπορημένα η Samsung δίνει την ενημέρωση στο Samsung Z1 το οποίο είναι βασισμένο στο Tizen OS της ίδια της εταιρείας. Το update θα φέρει την έκδοση Tizen 2.4 με πολλές μικρές αλλαγές και βελτιώσεις όπως δυνατότητα κλήσεων με την εφαρμογή του whatsapp.

Η ενημέρωση μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη μόνο για την Ινδία και έχει μέγεθος 262MB. Η νέα ενημέρωση στο Tizen 2.4 γίνεται μόνο χειροκίνητα αλλά πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε OTA για τον τελικό χρήστη. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Μερικές αλλαγές που φέρνει ακόμα το Tizen OS 2.4 μέσα από το Samsung Z1 είναι η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων, δημιουργών memos με δυνατότητα προστασίας με κωδικό και βελτιώσεις σε διάφορες εφαρμογές του tizen os, όπως της κάμερας, του music player και διάφορα άλλες.

tizen os 2.4

tizen os 2.4 samsung

από


Samsung Z3 – Το δεύτερο smartphone με Tizen OS

15 Οκτωβρίου 2015 – Πάρης Λύρας

Το Tizen ξεκίνησε από το Samsung Z smartphone, αλλά από εκεί και πέρα έχει χρησιμοποιηθεί στα smartwatch της εταιρίας περισσότερο. Η Samsung δεν εγκαταλείπει όμως τις προσπάθειες εδραίωσης του Tizen OS και δημιούργησε το Samsung Z3 που είναι το δεύτερο κατά σειρά smartphone που θα εξοπλίζεται με το δικό της λειτουργικό και απευθύνεται στην low end κατηγορία.

Samsung Z3 – Specs

Tizen-OS-Samsung-Z3-1

Τα specs του Z3 κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά είναι για ένα smartphone του 2015 αλλά δεν περιμέναμε και κάτι πολύ διαφορετικό αν αναλογιστούμε την τιμή του. Το δεύτερο Tizen OS smartphone εξοπλίζεται με τετραπύρηνο 1,3GHz επεξεργαστή, 1GB RAM και 8GB εσωτερικής μνήμης η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών microSD. Το Z3 προορίζεται κυρίως για αναπτυσσόμενες αγορές έτσι η Samsung φρόντισε να είναι Dual SIM και υποστηρίζει δίκτυα 3G.

Ακόμα το Z3 θα εξοπλίζεται με οθόνη Super AMOLED 5″ και ανάλυσης 720p. Για την κατηγορία τιμής του το Ζ3 θα εξοπλίζεται με ικανοποιητικές κάμερες. Αυτή στο πίσω μέρος θα είναι ανάλυσης 8MP ενώ η selfie κάμερα θα είναι 5MP με ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών. Το λειτουργικό του θα είναι στην πιο πρόσφατη έκδοση, Tizen OS 2.3.

Samsung Z3 – Τιμή και διάθεση

Tizen-OS-Samsung-Z3-2

Όπως είπαμε και παραπάνω τα Tizen smartphones προορίζονται κυρίως για αναπτυσσόμενες αγορές. Το ίδιο συμβαίνει και με το Z3 που θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Ινδίας με αρχική τιμή περίπου €115 (INR 8,500). Στο μέλλον εκτιμώ πως θα δούμε το Samsung Z3 σε ακόμα περισσότερες αγορές, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση.

πηγή | από


Samsung Gear S Tizen OS Hands on φωτογραφίες & τιμή [αποκλειστικό]

6 Νοεμβρίου 2014 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Όχι δε πρόκειται για κάποιο Value for Money Smartwatch, αλλά για το Samsung Gear S, το οποίο κρατάμε σε αποκλειστικότητα στα χέρια μας. Το νέο έξυπνο ρολόι της Samsung θα είναι το πρώτο που θα δέχεται κάρτα sim (nano sim) και ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις με αυτό αλλά και να συντάσσει κανονικά ένα σύντομο μήνυμα. Τι άλλες δυνατότητες νομίζετε πως θα έχει το Gear S;

Samsung Gear S
Samsung Gear S dial up για εξερχόμενη κλήση

[alert-success]

Samsung Gear S Health app & Specs

Όπως και το Samsung Galaxy S5, το Gear S θα έχει τη δυνατότητα να μετράει τα βήματά μας και να δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τα μέτρα που διανύσαμε, τις θερμίδες που κάψαμε και πολλές άλλες σχετικές πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ή να παραμείνουμε fit και όλα αυτά με πιστοποίηση IP67 για τους πιο hardcore! Θα έχει οθόνη Super Amoled 2 ιντσών με ανάλυση 480 x 360, η οποία μας άφησε άφωνους και δυστυχώς δε φαίνεται από τις φωτογραφίες πόσο ζωντανά χρώματα έχει. Το θετικό είναι πως το smartwatch θα μπορεί να λειτουργήσει και ως stand alone, δηλαδή δε θα χρειάζεται κάποιο smartphone και δεν θα έχει Android, αλλά Tizen OS!

[/alert-success]

samsung gear s εφαρμογές launcher
Samsung Gear S ο launcher με τις διαθέσιμες εφαρμογές

[alert-announce]

Τιμή και διαθεσιμότητα

Από την αρχή σας προειδοποίησα πως δεν πρόκειται για Value for Money Smartwatch… Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μας ενημέρωσε πως η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σύντομα και στην Ελλάδα, στη τιμή των 399 ευρώ αποκλειστικά και μόνο για το έξυπνο ρολόι!

[/alert-announce]

Samsung Gear S Health Fit App
Samsung Gear S Health Fit App

Samsung Z είναι το πρώτο smartphone με Tizen OS

2 Ιουνίου 2014 – Πάρης Λύρας

Για το Tizen OS ξέραμε ελάχιστα μέχρι τώρα. Το open source λειτουργικό της Samsung είχε κάνει την εμφάνιση του μόνο στην δεύτερη γενιά των Gear smartwatches προς το παρόν αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα. Μία μόλις ημέρα πριν το πρώτο developer conference για το Tizen OS,  έχουμε την ανακοίνωση του πρώτου smartphone το οποίο θα εξοπλίζεται με αυτό. Πρόκειται για το Samsung Z, το οποίο έρχεται με αρκετά καλά χαρακτηριστικά και ελπίζει η Samsung με την κυκλοφορία του να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους developers γίνεται.

Tizen OS smartphone

Σχεδιαστικά το Samsung Z, κρατάει κάποια από τα χαρακτηριστικά της σειράς Galaxy, αλλά έχει και κάποια καινούργια γνωρίσματα. Έτσι υπάρχουν τα συνηθισμένα κουμπιά στο εμπρός μέρος της συσκευής, ένα hardware home button, και δύο capacitive κουμπιά δίπλα του. Ξεφεύγουμε όμως από τις καμπύλες που έχουμε συνηθίσει και πλέον υιοθετείται ένας σχεδιασμός με έμφαση στις γωνίες. Η πλάτη της συσκευή έχει τον χαρακτηριστικό πλέον σχεδιασμό ψεύτικου δέρματος, με την συσκευή να κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, μαύρο και χρυσό.

Samsung Z tizen os phone

Στα ενδότερα της συσκευής έχουμε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,3GHz (πιθανότατα ο Snapdragon 800) και 2 GB RAM. Η οθόνη είναι ανάλυσης 720p και τεχνολογίας S-AMOLED στις 4,8 ίντσες. Υπάρχουν επίσης 2 κάμερες, μία κύρια των 8MP και μία δευτερεύουσα στα 2,1MP. Η εσωτερική μνήμη είναι στα 16GB και η μπαταρία στα 2600mAh. Επίσης το Samsung Z θα εξοπλίζεται με τους ίδιους αισθητήρες καρδιακών παλμών και δακτυλικού αποτυπώματος όπως το Galaxy S5.

Τέλος, η έκδοση Tizen που θα τρέχει το Ζ είναι η 2.2.1. Η κυκλοφορία του προορίζεται αρχικά για την αγορά της Ρωσίας από τις αρχές Ιουλίου, ενώ δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για πιθανή διεθνή διάθεση και τιμή της συσκευής.

Asus ZenFone 8 Android