Η Samsung ανακοίνωσε την κατασκευή νέου εργοστασίου για chip, στο Τέξας

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα την κατασκευή του νέου εργοστασίου της στις ΗΠΑ. Ο μεγάλος κατασκευαστής ήρθε σε συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αυτήν την μεγάλη επένδυση επί αμερικανικού εδάφους.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή 5G micro-chip, υψηλής απόδοσης σε συμβατικές εφαρμογές αλλά και σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Όπως είναι λογικό ένα τέτοιο μεγάλο project θα έχει αρκετά μεγάλο κόστος που ανέρχεται στα 17 δις δολάρια, όμως αποτελεί κομμάτι μίας συνολικής επένδυσης που αγγίζει τα 205 δις δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της κορεατικής εταιρίας επί αμερικάνικου εδάφους. Η επιλογή της πόλης του Taylor στο Τέξας, δεν ήταν τυχαία, καθώς η τοπική κυβέρνηση στήριξε από την αρχή το project, το οποίο θα απασχολήσει περισσότερους από 2,000 υπαλλήλους.

Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του εργοστασίου έχει οριστεί για το 2022. Όσον αφορά τη λειτουργία του, αυτή, αν όλα πάνε σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Samsung, αναμένεται μέσα στο 2024, το νωρίτερο.