Εσωτερική έρευνα στην Samsung εξαιτίας των προβλημάτων του smartphone τμήματος

Οι εσωτερικοί έλεγχοι στις εταιρίες δεν είναι κάτι νέο. Συχνά οι μέτοχοι ζητούν από όσους βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία να ξεκινήσουν διαδικασίες ελέγχου, κυρίως όταν εντοπίζουν πρόβλημα στην απόδοση κάποιου τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung κατά την διάρκεια του Αυγούστου θα εξετάσει το τμήμα των smartphone, κάτι που συνήθως γίνεται κάθε 4-5 χρόνια.

Samsung Galaxy S21

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα special review καθώς υπάρχουν αρκετά «προβληματα» στο συγκεκριμένο τμήμα της εταιρίας. Ένα από αυτά είναι οι απογοητευτικές πωλήσεις της σειράς Galaxy S21. Η φετινή σειρά της εταιρίας πορεία σημαντικά χειρότερη από αυτές των προηγούμενων ετών και όλα δείχνουν πως στο τέλος της χρονιάς ο στόχος που είχε τεθεί δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ταυτόχρονα η εταιρία αντιμετωπίζει και πρόβλημα με τα chipset. Η MediaTek που δίνει αρκετά 5G modem chip στην Samsung ενημέρωσε την εταιρία πως δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις παραγγελίες της. Φυσικά, η MediaTek κοιτά πρώτα το συμφέρον της, επομένως πρώτα θα εφοδιάσει τους κατασκευαστές με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς 5G συσκευών. Εκεί η Samsung κατέχει την 4η θέση (12.5%), πίσω από τις Apple (29.8%), Oppo (15.8%), Vivo (14.3%).

Από τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς πως η Samsung βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και πρέπει να πάρει σωστές αποφάσεις. Σίγουρα τα ποσά που ξοδεύονται σε marketing δεν ανταποκρίνονται στην εμπορική πορεία των συσκευών και φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και η ίδια.