Θράσος από Samsung: Οι τιμές της σειράς Galaxy S23 αυξάνονται παρά την οικονομική ύφεση

Καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να χειροτερεύει, πολλές εταιρείες μειώνουν τις τιμές προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Ωστόσο, η Samsung όπως όλα δείχνουν, δείχνει θράσος με την κίνηση της να αυξήσει τις τιμές για την επερχόμενη σειρά Galaxy S23.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η Samsung μπορεί να έλαβε αυτή την απόφαση. Μια πιθανότητα είναι ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία του Galaxy S23 θα δικαιολογήσουν την υψηλότερη τιμή. Το Galaxy S23 φημολογείται ότι διαθέτει βελτιωμένη κάμερα, μεγαλύτερη μπαταρία και θα είναι το πρώτο κινητό που θα έρχεται με Gorilla Glass Victus 2, γεγονός που θα μπορούσε να το καταστήσει πιο ελκυστική επιλογή για τους καταναλωτές παρά το υψηλότερο κόστος.

Samsung Galaxy S23 τιμή

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η Samsung επιδιώκει να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους της. Με την οικονομική ύφεση, οι εταιρείες μπορεί να αναζητούν τρόπους για να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα και η αύξηση των τιμών σε ένα smartphones ναυαρχίδα όπως το Galaxy S23 θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να γίνει αυτό.


Galaxy S23 Τιμή

Η αύξηση που πρόκειται να δούμε συγκριτικά με πέρυσι θα είναι περίπου στα 100€…

Όποιος και αν είναι ο λόγος για την απόφαση της Samsung, είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή θα έχει αντίκτυπο στους καταναλωτές. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το Galaxy S23 θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από ό,τι θα πλήρωναν για το περσινό μοντέλο, γεγονός που θα μπορούσε να το καταστήσει λιγότερο ελκυστική επιλογή για ορισμένους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά Galaxy S αποτελούσε πάντα τη ναυαρχίδα της Samsung και πάντα τιμολογούνταν υψηλότερα από τα άλλα μοντέλα της. Η Samsung στοιχηματίζει ότι οι πιστοί πελάτες της και οι οπαδοί της μάρκας θα συνεχίσουν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το premium.

Μένει να δούμε πώς αυτή η απόφαση θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Samsung, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το στοίχημα της εταιρείας αποδώσει τελικά. Τέλος μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο από την Samsung αν ο επεξεργαστής για ακόμα μία χρόνια θα είναι υποδεέστερος από αυτόν που βλέπουμε να κυκλοφορεί εκτός ΕΕ.

Asus ZenFone 8 Android