Η ρύθμιση στο OneUi της Samsung που επανεκκινεί τα smartphones

Μπορεί η LG να είναι “στοιχειωμένη” από τα boot loops που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια μέχρι και που σταμάτησε να δημιουργεί τα δικά της κινητά, αλλά η Samsung έχει την δική της ρύθμιση που κάνει τα κινητά της να εισέρχονται σε διαδικασία επανεκκίνησης από μόνα τους!

Η παρακάτω ρύθμιση που βλέπετε στο print screen (πως κάνω screenshot στον υπολογιστή) μπορεί να κάνει τα κινητά της Samsung επανεκκίνηση αυτόματα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Όπως αναφέρει η περιγραφή της ρύθμισης, όταν το κινητό δεν χρησιμοποιείται και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον αλγόριθμο, η συσκευή θα εισέλθει σε διαδικασία επανεκκίνησης από μόνης της, εφόσον η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει την συσκευή να είναι μονίμως στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι μία σωστή ρύθμιση που όμως δεν είναι ενεργοποιημένη από μόνη της. Δεν είναι λίγες φορές που χρήστες αναφέρουν πως το κινητό τους κολλάει ενώ την ίδια στιγμή έχουν να κάνουν μία επανεκκίνηση την συσκευή τους. Το αρνητικό αυτής της ρύθμισης είναι ότι κάθε φορά που το smartphone κάνει επανεκκίνηση ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει ξανά τους κωδικούς για την ενεργοποίηση της συσκευής.

Η ρύθμιση βρίσκεται στο μενού: Battery and device care > auto optimization ή Device care > auto optimization.

Huawei Mate 40