Επιτέλους, η Samsung ξεκινά να αφαιρεί διαφημίσεις από εφαρμογές της

Μπορεί οι συσκευές της Samsung να προσφέρονται σε τιμές υψηλότερες του ανταγωνισμού, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρία σεβόταν απόλυτα τους κατόχους τους. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι χρήστες του One UI συναντούν διαφημίσεις σε αρκετές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της ίδιας της Samsung.

Galaxy A72

Θέλοντας να κάνει μία αλλαγή προς το «σωστό», πριν περίπου ένα μήνα η εταιρία δήλωσε πως σύντομα οι διαφημίσεις θα ελαττωθούν ή και θα αφαιρεθούν από πολλές εφαρμογές. Τώρα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, αυτές έχουν ήδη να αφαιρούνται από κάποιες εφαρμογές. Αρκετοί χρήστες των συσκευών στη Νότια Κορέα αναφέρουν πως τα Samsung Pay και Samsung Health πλέον είναι εντελώς καθαρά από διαφημίσεις. Μάλιστα η αφαίρεση των διαφημίσεων στο Samsung Pay επηρέασε την απόδοση της εφαρμογής, με τους χρήστες να αναφέρουν καλύτερη απόκριση και μικρότερους χρόνους φόρτωσης.

Ελπίζουμε σύντομα τα παραπάνω να είναι η πραγματικότητα και για τους κατόχους Samsung συσκευών στις υπόλοιπες χώρες. Παράλληλα, η Samsung οφείλει να αρχίσει τον «καθαρισμό» και των υπόλοιπων εφαρμογών που βρίσκονται στις συσκευές της. Είναι αδιανόητο να πληρώνει κανείς “premium” τιμή και η συσκευή του να είναι γεμάτη από διαφημίσεις, σαν να αγόρασε smartphone των €100.

I can only show you the door...