Γερή “σφαλιάρα” από την Ρωσία στη Samsung

Μία μεγάλη μάχη μαίνεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Samsung και της Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα η δικαιοσύνη στη Ρωσία αποφάσισε την παύση της εισαγωγής 61 smartphone της Samsung καθώς και της πώλησής τους στη Ρωσική επικράτεια.

Samsung Σφαλιάρα

Όλα ξεκίνησαν από μία καταπάτηση πατέντας από το Samsung Pay, η οποία πατέντα άνηκε στην Sqwin Sa. μία πλατφόρμα mobile πληρωμών από την Ελβετία. Όπως είναι λογικό, το Samsung Pay βρίσκεται σε πάρα πολλές συσκευές, ακόμη και στις κορυφαίες Galaxy Z Fold3 και Z Flip3. Η Samsung κατέθεσε ήδη έφεση και για την ώρα η απόφαση ακόμη δεν έχει παρθεί.

Η ζημιά, αν η απόφαση τελικά ισχύσει, είναι αρκετά σημαντική, αφού επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η πορεία της Samsung στη Ρωσία. Ταυτόχρονα, σίγουρα θα επηρεαστεί και η πορεία του Samsung Pay που αυτή τη στιγμή κατέχει το 17% των mobile πληρωμών στη Ρωσία. Βέβαιά τα νέα δεν είναι ευχάριστα ούτε για τους μεγάλους ανταγωνιστές, Apple Pay (30%) και Google Pay (32%), αφού σύμφωνα με ειδικούς οι δύο υπηρεσίες ίσως καταπατούν επίσης την πατέντα της Sqwin Sa.