Από τα Galaxy S10 ξεκινά η beta του Android 10/One UI 2.0 της Samsung

Η Google έχει πάνω από ένα μήνα που κυκλοφόρησε το Android 10. Η αναβάθμιση λογισμικού είναι διαθέσιμη για τα Google Pixel και λίγες ακόμα συσκευές που τρέχουν καθαρό Android. Για smartphone με custom Android skin όμως, απαιτείται περισσότερη δουλειά για να αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση.

Για τα Samsung συγκεκριμένα, η κορεάτικη εταιρία ετοιμάζει το One UI 2.0 το οποίο θα βασίζεται φυσικά στο Android 10. Η πρώτη beta του Android 10 έγινε διαθέσιμη και τα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S10 είναι αυτά που μπορούν να τη λάβουν. Η κυκλοφορία της beta έκδοση μας δίνει μία αναλυτική ματιά στο τι νέο θα περιλαμβάνεται στην επόμενη έκδοση του skin της Samsung.

Galaxy S10 One UI 2.0 Android 10 - 1

Η πρώτη έξυπνη αλλαγή έρχεται στο dark mode. Τα κινητά της Samsung υποστηρίζουν dark mode πριν από το Android 10, αλλά, με την αναβάθμιση σε One UI 2.0 αυτό γίνεται εξυπνότερο. Αντί να γίνονται κάποιες προκαθορισμένες αλλαγές, το σύστημα ανταποκρίνεται στις δικές σου επιλογές και προσαρμόζεται ανάλογα. Συγκεκριμένα, πολλά στοιχεία του UI όπως τα χρώματα και η φωτεινότητα του wallpaper αλλά και τα εικονίδια στη home screen αλλάζουν όψη για να γίνεται η χρήση της συσκευής το βράδυ ακόμα πιο εύκολη.

Το One UI 2.0 θα φέρει επίσης και ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Android 10 στα Samsung smartphone, το Focus Mode. Αυτή είναι μία λειτουργία του Digital Wellbeing η οποία σου επιτρέπει να κάνεις κάποιες εφαρμογές μη προσβάσιμες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν πρέπει να συγκεντρωθείς σε κάτι και θες να αποφύγεις να τσεκάρεις τα κοινωνικά δίκτυα για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις το Facebook, το Instagram κ.α. σε παύση για το χρόνο που θέλεις.

Galaxy S10 One UI 2.0 Android 10 - 2

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν μικρότερες κάρτες ειδοποιήσεων και μικρότερο pop-up έντασης ήχου. Και τα δύο αυτά κομμάτια του UI, έπιαναν αρκετό χώρο στην οθόνη, κάτι το οποίο μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν είσαι σε full screen mode όπως ένα παιχνίδι ή μία ταινία. Με το One UI 2.0 οι κάρτες αυτές γίνονται αρκετά μικρότερες και λιγότερο ενοχλητικές. Τέλος, με το One UI 2.0 update, τα smartphone της Samsung θα έχουν πρόσβαση και στα stock gestures του Android 10.

Αν είσαι χρήστης Samsung Galaxy S10 τότε μπορείς να γραφτείς στο πρόγραμμα beta και να δοκιμάσεις άμεσα το Android 10 και το One UI 2.0. Το περίεργο είναι πως η δοκιμή της νεότερης έκδοσης λογισμικού από τη Samsung ξεκινά από τα Galaxy S10 και όχι από τα νεότερα Note 10. Ακόμα και έτσι πάντως, η αναβάθμιση και των δύο σειρών, S και Note, δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά.

Sony