Η Samsung παρουσίασε οθόνη OLED για smartphones με φωτεινότητα 2.000 nits

Στην CES 2023, η Samsung Display παρουσίασε μια οθόνη OLED για smartphones που είχε μέγιστη φωτεινότητα πάνω από 2.000 nits. H ένδειξη φωτεινότητας Ultra Dynamic Range (UDR) στα 2.000 nits, η οποία εγκρίθηκε από την UL Solutions, είναι το υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας της τεχνολογίας οθόνης για τις φορητές συσκευές της Samsung. Οι τηλεοράσεις OLED κβαντικής κουκκίδας (quantum dot) S95C και S90C, που μόλις κυκλοφόρησαν, μοιράζονται το ίδιο μέγεθος μέγιστης φωτεινότητας.

Οθονη OLED Samsung 2000 nits

Στο νέο πάνελ της Samsung Display έλαβε επίσης βαθμολογία φωτεινότητας UDR 1.500 nits. Σύμφωνα με τη εταιρεία, το νέο πάνελ UDR εμφανίζει πιο ζωντανά, ρεαλιστικά χρώματα που θα ξεχωρίζουν περισσότερο όταν χρησιμοποιείται έξω.

Ενώ το επόμενο Galaxy S23 έχει μια καλή δυνατότητα να είναι η συσκευή Samsung για την εισαγωγή της επαναστατικής οθόνης UDR, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Να θυμίσουμε πως η Apple λαμβάνει ήδη πάνελ OLED από τη Samsung και η μέγιστη φωτεινότητα της σειράς iPhone 14 Pro για βίντεο HDR μπορεί να φτάσει τα 2.000 nits.

I can only show you the door...