Αναταράξεις και «ανασχηματισμός» στο εσωτερικό της Samsung

Σε μία μεγάλη αλλαγή προέβη ο τεχνολογικός -και όχι μόνο- κολοσσός που ακούει στο όνομα Samsung. Η Κορεατική εταιρία ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως προχωρά σε μία εσωτερική αναδιοργάνωση, με σκοπό την απλούστευση της δομής της, αλλά και την δυνατότητα να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους στόχους.

Samsung booth

Όπως έγινε γνωστό, οι τομείς των Consumer Electronics και Mobile ενώνονται σε ένα νέο τομέα που περιλαμβάνει και τις 2 προϊοντικές κατηγορίες. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος Display (πρακτικά των τηλεοράσεων), αναλαμβάνει τον έλεγχο του νέου ανανεωμένου αυτού τομέα. Η παραπάνω αλλαγή έφερε εξελίξεις και στον τομέα των “Chip and Components” με τον CEO του τμήματος ηλεκτρομηχανικής της Samsung να αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματικός λόγος των παραπάνω αλλαγών είναι η αντιμετώπιση της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία δημιουργεί μεγαλύτερο θέμα από ότι φαινόταν αρχικά. Οι τιμές των πρώτων υλών έχουν αυξηθεί, ενώ ο ανταγωνισμός με τους άλλους κατασκευαστές είναι πλέον έντονος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Samsung έχει θέσει ως στόχο να κατακτήσει την κορυφή. Μέχρι το 2030 η εταιρία θέλει να ξεπεράσει την TSMC και να γίνει ο νο1 κατασκευαστής chip παγκοσμίως. Το παραπάνω φυσικά έχει κόστος επενδύσεων που αγγίζει τα 150 δις δολάρια.