Samsung Galaxy S9 χαρακτηριστικά | Με μεταβαλλόμενο διάφραγμα στη κάμερα

Σε ένα από τα γνωστά μας Unpacked Event, η Samsung ανακοίνωσε τις νέες ναυαρχίδες της για το 2018. Το μικρότερο εξ αυτών είναι το Samsung Galaxy S9. Στον σχεδιασμό δεν άλλαξαν πολλά, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά βελτιώθηκαν σε κάποια σημεία. Σημαντικότερη αλλαγή είναι η κάμερα, ενώ ευτυχώς ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται σε πολύ βολικό πλέον σημείο. Πάμε να γνωρίσουμε αναλυτικότερα το Samsung Galaxy S9 που παρουσιάστηκε στην MWC 2018.


Samsung Galaxy S9 χαρακτηριστικά

Καταρχάς είχαμε ανανέωση του επεξεργαστή, όπως είναι λογικό. Στην παγκόσμια αγορά, το Samsung Galaxy S9 θα φορά τον οκταπύρηνο Exynos 9810 που είναι κατασκευασμένος στα 10nm. Οι 4 πυρήνες του θα είναι χρονισμένοι στα 2.8GHz, ενώ οι υπόλοιποι 4 τρέχουν με 1.7GHz. Στην αγορά των ΗΠΑ, το νέο “όπλο” της Samsung θα εξοπλίζεται όμως με τον Qualcomm Snapdragon 845. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς ανταποκρίνεται το κάθε chipset στην ίδια συσκευή με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μία πολύ ευχάριστη αλλαγή είχαμε και στον τομέα του ήχου, αφού το S9 παίζει πλέον στερεοφωνικά. Δεν έχουμε βέβαια δύο μπροστινά ηχεία, αλλά η συσκευή χρησιμοποιεί το ακουστικό ως δεύτερο ηχείο σε συνεργασία με αυτό στην κάτω πλευρά, για να προσφέρει πολύ πιο βελτιωμένη ακουστική σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, όπως είπαμε και στον πρόλογο, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει πλέον πολύ καλύτερη τοποθέτηση. Αντί να βρίσκεται δίπλα στην κάμερα, στο S9 έχει τοποθετηθεί κάτω από αυτήν και στο κέντρο. Σημαντικότερη αλλαγή όμως από όλες είναι η κάμερα με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά!

Samsung Galaxy S9 χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S9 – Κάμερα

Με μία γρήγορη ματιά στα specs ίσως ξεγελαστεί κάποιος, αφού η ανάλυση της κάμερας του Galazy S9 έμεινε ίδια στα 12MP. Η μεγάλη καινοτομία όμως είναι το μεταβλητό διάφραγμα που για πρώτη φορά θα δούμε σε smartphone εκτός Ασίας. Η κάμερα θα μπορεί να εναλλαχθεί μεταξύ f/1.5 και f/2.4. Σε σύγκριση έτσι με τον περσινό f/1.7 αισθητήρα, περιμένουμε ακόμα καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι βελτιώσεις όμως συνεχίζονται και στον τομέα του βίντεο. Το Samsung Galaxy S9 είναι ικανό να καταγράψει πλέον Super Slow Motion βίντεο στα 960fps, κάτι που μόνο συγκεκριμένα smartphones της Sony έκαναν μέχρι τώρα.

Οι αλλαγές βέβαια δεν είναι και πάντα τόσο σημαντικές και αναφέρομαι συγκεκριμένα στα AR emojis. Η Samsung δεν έχασε την ευκαιρία να αντιγράψει το τρομερά χρήσιμο χαρακτηριστικό του iPhone X και, έτσι, με τις νέες ναυαρχίδες της θα μπορείτε να μετατρέψετε το πρόσωπό σας σε διάφορα emojis…

Τι έμεινε ίδιο στο Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 χαρακτηριστικά

Οι αλλαγές που είδαμε παραπάνω είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά το S9 θα το χαρακτηρίζαμε ως μία μικρή αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το design είναι σχεδόν απαράλλακτο και πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά έμειναν ίδια, χωρίς αυτό να είναι κάτι απαραίτητα κακό. Η οθόνη για παράδειγμα είναι η ίδια ακριβώς με πέρυσι, έχει διαγώνιο 5,8″ με ανάλυση 2960×1440 και λόγο πλευρών 18,5:9. Η RAM παραμένει στα 4GB με την εσωτερική μνήμη να είναι στάσιμη και αυτή στα 64GB, θα υπάρξουν όμως και μοντέλα με χωρητικότητες 128 και 256GB. Ακόμα, θα έχουμε και την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 3.000mAh. Η συσκευή ευτυχώς δεν έχασε την αδιαβροχοποίησή της, αλλά ούτε και τη θύρα ακουστικών.

Samsung Galaxy S9 – Τιμή και διαθεσιμότητα

Samsung Galaxy S9 χαρακτηριστικά

Η διαθεσιμότητα για την αγορά των ΗΠΑ ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου, με την τιμή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να είναι ίδια με πέρυσι. Δυστυχώς όμως στην χώρα μας η αρχική τιμή είναι €50 παραπάνω με πέρυσι, €879 δηλαδή. Για την Ελλάδα δεν ξέρουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά έχουν ξεκινήσει ήδη οι προ-παραγγελίες. Τέλος, θα βγαίνει σε διάφορα χρώματα όπως Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple και Titanium Grey.

Sony