Samsung Galaxy S8, προβλήματα πλήττουν τη ναυαρχίδα του Κορεάτη

Τα νέα Samsung Galaxy S8 & S8+ τα γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Μάρτιο στο ειδικό unpacked event σε Νέα-Υόρκη και Λονδίνο. Το ενδιαφέρον μονοπωλήθηκε στην σχεδίαση που προσφέρουν οι νέες ναυαρχίδες στον τομέα της οθόνης. Η Infinity Display (Οθόνη Χωρίς Όρια) είναι πέρα από κάθε αμφιβολία από τις καλύτερες, ή μάλλον η καλύτερη οθόνη που έχουμε δει στην βιομηχανία των smartphone οθονών μέχρι σήμερα. Ωστόσο, αρνητικές αναφορές δεν άργησαν να έρθουν για τη νέα ναυαρχίδα της εταιρίας. Τα πρώτα προβλήματα εστιάζουν όχι μόνο στην οθόνη, αλλά και σε τυχαίες επανεκκινήσεις ή αλλιώς Bootloops.


Samsung Galaxy S8, οι πρώτες ατυχίες :P

Samsung Galaxy S8 προβληματα

Μετά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας των νέων S8, οι πρώτες αρνητικές αναφορές βγαίνουν στην επιφάνεια. Αφορούν μια περίεργη κόκκινη απόχρωση που εμφανίζεται στις οθόνες ορισμένων συσκευών. Ωστόσο, η εταιρία έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Είπαν πως δεν αποτελεί σφάλμα υλικού και ότι το πρόβλημα οφείλεται στο εύρος της χρωματικής γκάμας και μπορεί να διορθωθεί εύκολα και χειροκίνητα, με update. Καθησυχάζοντας τους χρήστες, η εταιρία παρουσίασε το εν λόγω πρόβλημα ως απόλυτα φυσιολογικό, αναφέροντας:

“Λόγω της φύσης των οθονών Super AMOLED, δύναται να υπάρξουν φυσιολογικές αποκλίσεις στο χρώμα. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το χρώμα βάσει των προτιμήσεών τους”

Κρατώντας την υπόσχεση η Σάμμυ διέθεσε την επικείμενη ενημέρωση μεγέθους 426,17MB. Το fix update έχει την μορφή ενός νέου μενού και εντοπίζεται στο μενού οθόνης (screen mode).

Στο μενού οθόνης μπορείτε να βρείτε μια νέα επιλογή ισορροπίας του χρώματος της οθόνης. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τα χρώματα στις άκρες και να αλλάξετε την εμφάνιση λευκών τόνων.

Galaxy S8 προβλημα

Οι ατυχίες για το νέο Samsung Galaxy S8 δεν σταματούν εδώ. Νέες αναφορές κάνουν λόγο για τυχαίες επανεκκινήσεις και «κολλήματα» των νέων Samsung Galaxy S8 σε τυχαία χρονικά διαστήματα. Τα λεγόμενα, δηλαδή, bootloops. Μέλη του γνωστού φόρουμ XDA, δυσαρεστημένοι ανέφεραν το γεγονός κατηγορώντας κάρτες μνήμης, Always On Display & Power Save Mode για το φαινόμενο αυτό. Ωστόσο δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από την Samsung για να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο. Για νεότερα θα υπάρχει σχετική ενημέρωση… Stay tuned!

Samsung Galaxy S8 προβληματα

Πηγή(1) | Πηγή(2)


Samsung Galaxy S8, ο σαρωτής προσώπου ξεγελιέται με μια απλή selfie!

Ενημέρωση, 3 Απριλίου 2017 – Μιχάλης Μανιάς

Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία face-scanning ως μέτρο αναγνώρισης και ταυτοποίησης του χρήστη, με στόχο να παρέχουν στους πελάτες τους ένα extra επίπεδο ασφάλειας.

Συμπεριλαμβανομένων του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και του scanner ίριδας, η Samsung χρησιμοποιεί ως επιλογή βιομετρικής ταυτοποίησης και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για το νέο Samsung Galaxy S8. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μας έχει αποδείξει κατά καιρούς πως δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή προστασίας του χρήστη. Γεγονός που έρχεται και επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά με video και ένα Samsung Galaxy S8 να «ξεγελιέται» μέσα από μια selfie φωτογραφία.

Μερικές ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση των νέων Samsung Galaxy S8 & S8+, βγαίνουν στην επιφάνεια τα πρώτα “bugs“. Μια ομάδα bloggers ονόματι Marcianophone ανάρτησαν ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο κανάλι iDeviceHelp, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία face-scanning ένα μέλος της ομάδας. Έκανε register το πρόσωπό του προκειμένου να κλειδώσει την συσκευή και υπέδειξε μία selfie φωτογραφία του μπροστά από την οθόνη. Το αποτέλεσμα ήταν η συσκευή να ξεκλειδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, μέσα από το βίντεο, μέλος της ομάδας σημειώνει πως δεν είναι σαφές εάν το Samsung Galaxy S8 που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια δοκιμαστική έκδοση ή το τελικό προϊόν. Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Μέχρι τότε, καλό θα ήταν οι χρήστες γενικά να αποφεύγουν αυτού του είδους δικλείδες ασφαλείας και να χρησιμοποιούν κάποιο PIN ή τον fingerprint-scanner, καθώς είναι λιγότερο ευπαθείς. (Και, επαναλαμβάνω, λιγότερο.)

Πείτε μας και εσείς τι πιστεύετε για το νέο Galaxy S8, αφήστε τα σχόλιά σας!

Πηγη

Samsung Galaxy S8

iPhone