Samsung Galaxy S7 απευθείας σε Android Nougat 7.1.1!

Στην MWC 2016 πραγματοποιήθηκε το event για τις νέες ναυαρχίδες, Samsung Galaxy S7 και S7 Edge, σε ένα πολύ όμορφο και φαντασμαγορικό περιβάλλον, δίνοντας τέλος στις φήμες. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες από την σειρά S6 που είδαμε πέρυσι και το κίνητρο αυτή τη φορά θα είναι αρκετά πιο μικρό, ειδικά αν είστε κάτοχος S6. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το S7.

Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 Nougat 7.1.1 Update!

10 Δεκεμβρίου 2016 – Μιχάλης Μανιάς

Μπορεί η Samsung να μην έχει δώσει ακόμα το πολυπόθητο Android Nugat update στις συσκευές της, έχει όμως κάνει διαθέσιμο το Beta Program μέσω του οποίου οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S7 και S7 Edge να μπορούν να δοκιμάσουν την Beta έκδοση Android 7.0.

Σε απάντηση όμως ενός ερωτήματος από ένα μέλος του προγράμματος Galaxy Beta, o Κορεάτικος κολοσσός Samsung επιβεβαίωσε επίσημα πως η διαθεσιμότητα του Android Nougat θα ξεκινήσει με την έκδοση 7.1.1 για την σειρά Galaxy S7 & S7 Edge, χωρίς όμως να κάνει γνωστή την ημερομηνία κυκλοφορίας, η διαθεσιμότητα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους, κρατώντας βέβαια κάθε επιφύλαξη.

galaxy-s7-android-nugat7-1-1

Η έκδοση Android 7.1.1 περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, όπως ένα νέο σύνολο emoji, τη δυνατότητα να στείλετε εικόνες GIF απευθείας από το πληκτρολόγιο, App shortcuts απευθείας στην αρχική οθόνη και μερικές διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης.

Πηγη | Απο


Τα υλικά κατασκευής του Samsung Galaxy S7 κοστίζουν 255$

14 Μαρτίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίηση η IHS το κόστος παραγωγής ενός Samsung Galaxy S7 ανέρχεται στα 255$! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έρευνα το πιο ακριβός κομμάτι πάνω στο S7 είναι ο SnapDragon 820 με κόστος 62$. Ακόμα στην έρευνα αναφέρεται πως η κάμερα του κοστίζει 13.70$ και δεν βλέπω τον λόγο να μη φοράνε όλα τα κινητά παρόμοια κάμερα.

Προσωπικά τα παραπάνω νούμερα τα θεωρώ υπερβολικά και αποκλείεται το κόστος παραγωγής ενός S7 να είναι 255$, δηλαδή όσο και ενός Galaxy S5 πριν 2 χρόνια όπως πάλι εκτίμησε η IHS. Παρόλα αυτά το Galasy S7 δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα Android smartphones στο κόσμο.

samsung-galaxy7-exploded

από


Samsung Galaxy S7 Hands-on video MWC 2016

22 Φεβρουαρίου 2016 – Ειρήνη Σέργη

Πολλές από τις φήμες που ακούστηκαν κατά καιρούς βγήκαν αληθινές για το νέο flagship της Samsung, Samsung Galaxy S7. Αν και εξωτερικά δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου εν συγκρίσει με το S6, το εσωτερικό του όμως έχει πολλές αλλαγές και όλα δείχνουν πως φέτος η εταιρεία στόχευσε στην απόδοση.

Η οθόνη του S7 είναι Super AMOLED στις 5.1 ίντσες και προστατεύεται από Gorilla Glass 5, με το σώμα του να αποτελείται εξολοκλήρου από μέταλλο και γυαλί και έρχεται με πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό μέχρι 1.5 μέτρο και για 30 λεπτά. Όσον αφορά τον επεξεργαστή, έρχεται σε 2 εκδόσεις, με τετραπύρηνο Qualcomm SnapDragon 820 και οκταπύρηνο Exynos 8890 και GPU Adreno 530 και Mali-T880 αντίστοιχα. Η μνήμη RAM είναι στα 4GB και για τα δύο S7, ενώ για την εσωτερική μνήμη υπάρχει μόνο η 32GB έκδοση πλέον, όμως αυτό δεν επηρεάζει τον χρήστη, καθώς επανήλθε η δυνατότητα επέκτασης της μνήμης μέσω microSD που φτάνει τα 200GB.

Στα της κάμερας, και η βασική και η εμπρόσθια κάμερα έχουν διάφραγμα f/1.7, με την βασική να φτάνει τα 12.0MP και την μπροστινή στα 5.0MP με δυνατότητα dual video call. Το Samsung Galaxy S7 έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα για την μπαταρία με μία των 3000mAh και τη δυνατότητα Fast Battery Charging, όπου μπορεί να φορτιστεί έως και 83% μέσα σε μόνο 30 λεπτά. Το λειτουργικό του είναι Android 6.0 OTB με TouchWiz UI και βγαίνει σε χρωματισμούς μαύρο, λευκό, χρυσό και ασημί. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε και το hands-on video.

[alert-success]Samsung Galaxy S7 Specs

  • Οθόνη 5.1″ Super AMOLED (1440 x 2560) 577 ppi με προστασία Gorilla Glass 5
  • Επεξεργαστής τετραπύρηνος Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 / οκταπύρηνος Exynos 8890
  • CPU διπύρηνος 2.15GHz & διπύρηνος 1.6GHz / τετραπύρηνος 2.3GHz & τετραπύρηνος 1.6GHz
  • GPU Adreno 530 / Mali-T880 MP12
  • Μνήμη RAM 4GB
  • Εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 32GB με επέκταση μέσω microSD έως 200GB
  • Βασική κάμερα 12.0MP
  • Χαρακτηριστικά κάμερας: διάφραγμα f/1.7, LED flash, μέγεθος αισθητήρα 1/2.6″, μέγεθος pixel 1.4 µm, phase detection autofocus, OIS, geo-tagging, touch focus, face detection, Auto HDR & panorama
  • Εμπρόσθια κάμερα 5.0MP με διάφραγμα f/1.7, με δυνατότητα dual video call & Auto HDR
  • Σώμα από μέταλλο και γυαλί και πιστοποίηση IP68 – dust proof και water resistant έως 1.5 μέτρο και διάρκεια 30 λεπτών
  • Nano SIM
  • Συνδεσιμότητα WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth v4.2, GPS A-GPS, GLONASS, BDS & NFC
  • Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, heart rate, SpO2
  • Δίκτυα 4G LTE
  • Διαστάσεις 142.4 x 69.6 x 7.9 χιλιοστά
  • Βάρος 152 γραμμάρια
  • Android OS MarshMallow 6.0 & TouchWiz UI
  • Μπαταρία 3000mAh μη αποσπώμενη
  • Δυνατότητα Fast battery charging, με 83% σε 30 λεπτά (Quick Charge 3.0) και Wireless charging[/alert-success]

    Αγγλικό άρθρο παρουσίασης εδώ: Gadgetz.tv


    Samsung Galaxy S7 Edge, Αποκαλύπτεται στο κουτί του

    16 Φεβρουαρίου 2016 – Μιχάλης Μανιάς

    Σε λιγότερο από μια εβδομάδα από σήμερα θα ανοίξει την αυλαία της η πολυσυζητημένη έκθεση MWC 2016 και οι μεγάλες εταιρίες όπως  Samsung & LG θα βάλουν τα δυνατά τους για να μας παρουσιάσουν τα δυνατά χαρτιά τους, με το LG G5 & τα Samsung Galaxy S7/S7Edge να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

    Μόλις πριν από μερικές ήμερες είδαμε την πρώτη live hands-On φωτογραφία του αναμενόμενου Samsung Galaxy S7 Edge, σήμερα όμως ξεπρόβαλε και μια δεύτερη φωτογραφία που φαίνεται να απεικονίζει το Samsung Galaxy S7 Εdge μέσα στο κουτί του αυτή την φορά.

    Samsung Galaxy S7 Edge front dubai(box)

    Η live φωτογραφία του Samsung Galaxy S7 Εdge σε total black χρωμα εμφανίζεται σε ένα κατάστημα στο Dubai σε τιμή 4,500(AED), δηλαδή περίπου 1090€. Στην φωτογραφία φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο επίσημο κουτί του μαζί με όλα τα παρελκόμενα, όπως το καλώδιο USB, τον φορτιστή του, έναν USB adaptor καθώς και ένα μικρο κουτί με κωδική ονομασία «EO-EG920BW», που με μια μικρή αναζήτηση φαίνεται να είναι τα ακουστικά του, που έρχονταν “πακέτο” και με το Samsung Galaxy S6,

    Το κατάστημα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Samsung Galaxy S7 Edge είναι “Brand new” και έχει ενεργό IMEI, ενώ η προέλευση του φαίνεται να είναι από τις ΗΠΑ. Στην ενότητα Description βλέπουμε και την τιμολόγηση του Samsung Galaxy S7 στα 4,200(AED) περίπου 1018€.

    Περισσότερα για το Samsung Galaxy S7 θα μάθουμε την Δευτέρα που μας έρχεται στην έκθεση MWC στην Barcelona, όπου και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Εμείς πάντως θα βρισκόμαστε εκεί, οπότε θα σας ενημερώσουμε στο παρόν άρθρο με νέα στήλη. Stay tuned, λοιπόν!

    Samsung Galaxy S7 Edge back dubai(box)
    Samsung Galaxy S7 Edge dubai box

    Samsung Galaxy S7 Edge διαρρέουν hands-on φωτογραφίες

    9 Φεβρουαρίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

    Όσο η επίσημη ανακοίνωση πλησιάζει είναι λογικό να φουντώνουν οι διαρροές και τώρα ήρθε αυτή που περιμέναμε πολύ! Οι hands-on φωτογραφίες με το πολύ αναμενόμενο Samsung Galaxy S7 Edge! Οι διαφορές δεν φαίνονται να είναι μεγάλες από το S6, αλλά παρόλα αυτά είναι πιο όμορφο και τώρα ανυπομονώ ακόμα πιο πολύ για να το πιάσω στα χέρια μου.

    Δυστυχώς όμως, αν περιμένατε να παραμείνει στις 5.1″ η οθόνη του Samsung Galaxy S6 Edge, μάλλον θα ατυχήσατε καθώς οι φήμες μέχρι στιγμής λένε για μεγάλη οθόνη 5.5″. Ο αισθητήρας της κάμερας θα έχει αισθητήρα μόλις F/1.7 στα 12.0MP. Ακόμα, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που πρόκειται να δούμε είναι και η μπαταρία, αφού για πρώτη φορά θα δούμε μεγάλη χωρητικότητα 3.600mAh όπως είδαμε και από προηγούμενες διαρροές. Αναμένουμε.

    samsung galaxy s7 edge
    samsung galaxy s7 edge smartphone

    πηγή


    Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    31 Ιανουαρίου 2016 – Μιχάλης Μανιάς

    Το τοπίο φαίνεται να ξεδιαλύνει ο γνωστός πλέον @evleaks μέσα από το Twitter, όσον αφορά τουλάχιστον το σχεδιαστικό κομμάτι, με τις πρώτες φωτογραφίες να αποκαλύπτουν το τελικό design των ναυαρχίδων Samsung Galaxy S7 & S7 Edge. Aπό ό,τι φαίνεται ίσως να πρόκειται για τις φωτογραφίες τύπου (press images) που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της έκθεσης MWC2016 στην Barcelona… και, παρεμπιπτόντως, θα βρισκόμαστε εκεί!

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός @evleaks αποκαλύπτει ναυαρχίδες λίγο πριν την ανακοίνωσή τους, οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τις φωτογραφίες, κρατώντας -φυσικά- πάντα τις επιφυλάξεις μας.

    Samsung Galaxy S7/S7 Edge

    Όπως παρατηρούμε και από τις φωτογραφίες, σχεδιαστικά τα Samsung Galaxy S7 δεν διαφέρουν και πολύ από την προηγούμενη γενιά, κάτι το οποίο δεν με χαλάει προσωπικά, ωστόσο λέγεται ότι θα κρατήσει την οθόνη του S7 στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το S6, δηλαδή στις 5.1 ίντσες ανάλυσης 1440 x 2560  QHD, ενώ για το Samsung Galaxy S7 Edge πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεβαίνει στις 5.5 ίντσες πάντα με την ίδια ανάλυση.

    Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά λέγεται ότι η νέα σειρά Galaxy S7 κινητών θα είναι αδιάβροχη, θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της μνήμης μέσω microSD, ενώ η αυτονομία έχει αυξηθεί σημαντικά με τις μπαταρίες να είναι 3000mAh (S7) και 3600mAh (S7 Edge) αντίστοιχα και λέγεται ότι υπόσχονται 17 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο με τη φωτεινότητα ρυθμισμένη στο “full”.

    Τώρα, ανάλογα με την αγορά, θα δούμε επεξεργαστές SnapDragon 820 ή Exynos 8890 με τη μνήμη RAM να είναι στα 4GB. Τέλος, οι τελευταίες διαρροές αναφέρουν ότι η πίσω βασική κάμερα θα είναι 12MP με μεγαλύτερους αισθητήρες για καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμα θα είναι τα πρώτα Samsung που θα έρχονται με Android Marshmallow out of the box!

    Οτιδήποτε διαρρέει κρατάμε πάντοτε της επιφυλάξεις μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε με σχετικό άρθρο. Stay Tuned!

    Samsung Galaxy S7/S7 Edge (2)

    Από

    image source

Asus ZenFone 8 Android