Ανακοινώθηκαν τα αιτία που μετέτρεψαν τα Note 7 σε TNT βόμβες!

Το Samsung Galaxy Note 7 ήταν μια αναπόφευκτη ανακοίνωση για το πιο ακριβό και δυνατό, από κάθε οπτική γωνία, Note του κόσμου. Δεν είναι καν ανάγκη να διαβάσεις αυτό το άρθρο, αν δεν πρόκειται να σου λείψουν τα 850€ που κοστίζει. Τα χαρακτηριστικά όμως δεν λένε ποτέ ολόκληρη την αλήθεια. Το Samsung Galaxy Note7 από την πρώτη του κυκλοφορία είχε σοβαρότατα θέματα, με συσκευές να εκρήγνυνται. Αυτό έφερε τεράστια προβλήματα τα οποία η Samsung δεν έλυσε ποτέ και έτσι φτάσαμε στο τέλος της παραγωγής του


Samsung Galaxy Note 7, Η επίσημη αναφορά της εταιρίας, -Τι έφταιξε τελικά;

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017Μιχάλης Μανιάς 

Η Samsung πιστή στο ραντεβού της, σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, κατέθεσε τα χαρτιά της και παρουσίασε τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας περί υπερθέρμανσης του γνωστού Samsung Galaxy Note 7.

Όπως αρχικά αναμενόταν, ο κύριος λόγος που έπιαναν φωτιά κάποιες παρτίδες του Νote 7, ήταν αναμφίβολα η μπαταρία. Ωστόσο η εταιρία αποκάλυψε στο σημερινό press conference πως υπήρχαν δυο διαφορετικές περιπτώσεις «κακής λειτουργίας».

Η νοτιοκορεάτικη εταιρία αποκάλυψε πως οι πρώτες παρτίδες του Samsung Galaxy Note 7 και αυτές που έστειλε αργότερα ως αντικατάσταση, ήταν από δυο διαφορετικούς κατασκευαστές και οι μπαταρίες σε κάθε περίπτωση είχαν διαφορετικά ελαττώματα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως, στην πρώτη περίπτωση, στις μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από την Samsung SDI, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο ανεπαρκές υλικό μόνωσης, ενώ η ανεπάρκεια του χώρου για την ασφαλή τοποθέτηση των ηλεκτροδίων μέσα στις μπαταρίες είχε ως αποτέλεσμα στο βραχυκύκλωμα και στην ανάφλεξη της μπαταρίας.

note 7 φωτια

Στην δεύτερη περίπτωση τώρα, στα μοντέλα που έστειλαν ως αντικατάσταση, οι μπαταρίες κατασκευάστηκαν από την Amperex και, εξαιτίας της βιασύνης του προμηθευτή να αποκριθεί στην τεράστια ζήτηση, είχε ως αποτέλεσμα την “κακή” κατασκευή προκαλώντας για ακόμη μια φορά υπερθέρμανση στις συσκευές.

Η εταιρία σχεδιάζει να ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου 8 σημείων με την βοήθεια μιας ειδικής ομάδα συμβούλων  την οποία αποκαλεί «Battery Advisory Group». Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει δοκιμές αντοχής, οπτικό έλεγχο, ακτίνες X, δοκιμές φόρτισης και αποφόρτισης, δοκιμές συνολικών πτητικών οργανικών ενώσεων (TVOC Test), δοκιμές αποσυναρμολόγησης, accelerated usage tests και δοκιμές τάσης ανοιχτού κυκλώματος.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγη


Samsung Galaxy Note 7, Νέα έρευνα Samsung

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2016 Μιχάλης Μανιάς

Η Sammy δεν το βάζει κάτω προκείμενου να βρει τι πραγματικά έφταιξε γύρω από το φιάσκο που ακούει στο όνομα Samsung Galaxy Note 7. Στην προσπάθεια να εξακριβώσει τον “ένοχο” που κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις, φαίνεται να έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Η Samsung Electronics, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε πως πρόκειται να καταθέσει σύντομα μια πλήρη έκθεση αναφοράς ζωτικής σημασίας, μιας και είναι σημαντικό για την εταιρία να κλείσει αυτό το κεφάλαιο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Samsung έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μπαταρία ήταν η κύρια αιτία των εκρήξεων του Samsung Galaxy Note 7 (Τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα). Σύμφωνα με πηγή, η αιτία των εκρήξεων δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί από τυχόν ελαττώματα στο σχεδιασμό υλικού ή λογισμικού. Τα πράγματα όμως πρόκειται να ξεδιαλύνουν λίαν συντόμως, καθώς η εταιρία πρόκειται να παρουσιάσει δημόσια μια πλήρη έκθεση αναφοράς την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Ο επικεφαλής της Samsung Mobile Dong-jin Koh πρόκειται να περιγράψει λεπτομερώς τα μέτρα που έχει λάβει ο Κορεάτικος κολοσσός για την πρόληψη εμφάνισης παρόμοιων προβλημάτων σε μελλοντικές συσκευές.

Σίγουρα η Samsung θα πρέπει να ελπίζει πως κανένα από τα αρνητικά δημοσιεύματα που σχετίζονται με το Samsung Galaxy Note 7 δεν θα επηρεάσει δυνητικά τις πωλήσεις του επερχόμενου Samsung Galaxy S8. Όπως και να έχει, περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε απ’ότι φαίνεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Update: Η πληροφορίες για το σχετικό press event έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, Την Δευτέρα λοιπόν 23 Ιανουαρίου στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) η εταιρία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της ερευνάς, το Δελτίο τύπου θα μεταδοθεί live μέσα από την επίσημη σελίδα της Samsung όπου και θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες……. Stay tuned!

Πηγη


Samsung Galaxy Note 7, Νέο update περιορίζει την φόρτιση του στο 30%!

10 Δεκεμβριου 2016 – Μιχάλης Μανιάς

 Με αλλεπάλληλες προσπάθειες, ο Κορεάτικος κολοσσός προσπαθεί να πείσει του κατόχους του Samsung Galaxy Note 7 να παραδώσουν τις συσκευές τους μέσω του προγράμματος Galaxy Note 7 Replacement Programme. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, παρά τις προσπάθειες της εταιρίας, εξακολουθούν να κατέχουν και να χρησιμοποιούν το Note 7 παρόλο τον ντόρο που έχει προκαλέσει η είδηση περί εκρήξεων λόγω σφάλματος της μπαταρίας.

Samsung Galaxy Note 7, Νέα Μέτρα!

Δυο μήνες έχουν περάσει από τότε που διεκόπη η παραγωγή του Samsung Galaxy Note 7 και η εταιρία αποφάσισε να πάρει δραστικότερα μέτρα, έτσι ώστε να πείσει τους χρήστες του Samsung Galaxy Note 7 να επιστρέψουν τις συσκευές τους.

Σε ανακοίνωσή της μέσα από την επίσημη σελίδα της, η Samsung έκανε γνωστή την τακτική που θα ακολουθήσει για όλα τα εναπομείναντα Samsung Galaxy Note 7 που είναι ακόμη ενεργά στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός θα καταστήσει τα υπόλοιπα 7αρια της σειράς Galaxy Note άχρηστα και ακατάλληλα για χρήση, μέσω επικείμενου υποχρεωτικού update, που θα αποτρέπει τις συσκευές να φορτίζουν, θα εξαλείψει ακόμη και την ικανότητά τους να λειτουργούν ως κινητές συσκευές. Όπως έχω αναφέρει παραπάνω, αφορά μόνο τις συσκευές που βρίσκονται στης Η.Π.Α.

Όσον αφορά την Ευρώπη όμως, η Samsung αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική και να πείσει τους αγοραστές του Samsung Galaxy Note 7 να επιστρέψουν τις συσκευές τους. Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε από τη Samsung Uk, η εταιρία προγραμματίζει μέσω battery software update να μειώσει τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας στο 30% του αρχικού φορτίου. Οι χρήστες με λίγα λόγια δεν θα μπορέσουν να φορτίσουν την συσκευή τους πάνω από 30%, αν και έχει προηγηθεί ήδη ένας περιορισμός στο 60% σε πολλές χώρες. Αυτή φαίνεται να ειναι η τελευταία ευκαιρία για τους κατόχους του Note 7 να επιστρέψουν τις συσκευές τους. Η αναβάθμιση σύμφωνα με την Samsung θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου!

ΠηγήΑπό 


Samsung Galaxy Note7


Samsung Galaxy Note7 – Τέλος και επίσημα η παραγωγή και πώλησή του

Το φιάσκο της κυκλοφορίας του Samsung Galaxy Note7 έφτασε και επίσημα στο τέλος του σήμερα, με την Samsung να ανακοινώνει για δεύτερη φορά ανάκληση της συσκευής, και να προχωρά στην διακοπή της  παραγωγής του. Τα προβλήματα με τις πρώτες συσκευές να εκρήγνυνται δεν λύθηκαν ούτε μετά την πρώτη ανάκληση και συνέχισαν να εμφανίζονται.

Έτσι και η Samsung αποφάσισε να πάρει την πιο δραστική λύση που θα σταματούσε το πρόβλημα. Σταμάτησε την παραγωγή και κυκλοφορία της συσκευής. Η ανάκληση αυτή τη φορά θα έχει δύο επιλογές για τους καταναλωτές. Θα  μπορούν να επιλέξουν ένα Galaxy S7/S7 Edge αντί του Note τους ή αλλιώς θα πάρουν επιστροφή χρημάτων.

Τέλος η σειρά Note;

samsung galaxy note7 pic

Το αποτέλεσμα για την Samsung είναι πως πλέον έχει στα χέρια της ένα brand name που έχει αμαυρωθεί ανεπανόρθωτα. Αυτό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και στην κατάργηση της σειράς. Αν και δνε θα μας έκανε καμία εντύπωση αυτή απλώς να μετονομαστεί σε κάτι άλλο και να συνεχίσει να κυκλοφορεί, σε μια προσπάθεια απλώς να ξεχαστεί το φιάσκο του Samsung Galaxy Note7.

Ποιος θα επωφεληθεί από την αποτυχία του Note7;

Ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι ποιος θα επωφεληθεί από ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Κατά τη γνώμη μας αυτό θα είναι το iPhone. Αν και τα LG V20 και Google Pixel θα μπορούσαν άνετα να χτυπήσουν το Note7 όντας Android, στην πραγματικότητα αυτές οι συσκευές δεν έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν πουθενά επίσημα. Έτσι όσοι επιλέξουν να αντικαταστήσουν τα Note7 τους άμεσα τότε είναι πολύ πιθανόν να κινηθούν προς το νέο iPhone 7 Plus.

Εσείς ποιος πιστεύετε πως θα βγει κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία;

πηγή


Samsung Galaxy Note7

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά θα δούμε σε ποιους τομείς υπερέχει με διαφορά. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι η προστασία Gorilla Glass 5 στη πρόσοψη, αλλά και στη πλάτη του κινητού, που το καθιστούν αρκετά σκληρό για να ψοφήσει! Δεν τελειώνει, όμως, εδώ το καλό. Το Samsung Galaxy Note7 αντέχει σε βάθος νερού έως και 1 μέτρο και με ό,τι άλλο συνεπάγεται όταν μιλάμε για το IP68.

Η οθόνη του έχει διάμετρο 5.7″, είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση QHD. Δε φτάνει από μόνο του όμως, όπως φαίνεται, για τη Samsung. Το Galaxy Note7 είναι το πρώτο smartphone που έχει οθόνη HDR και μπορεί να προβάλλει πιο πολλά χρώματα με μεγάλη αντίθεση, όπως σχεδόν και οι HDR τηλεοράσεις.

galaxy note7

[alert-success]

Διαστάσεις & κράτημα

Μετράει 153.5 x 73.9 x 7.9 χιλιοστά και έχει πιο μαζεμένες διαστάσεις από κάθε άλλο smartphone με οθόνη 5.5″! Σε αυτό βοήθησαν τα σχεδόν ανύπαρκτα bezel δεξιά και αριστερά του Samsung Galaxy Note7, αλλά και η curved οθόνη, όπως είδαμε και στο S7 Edge. Εν συντομία, είναι το μικρότερο Note στο κόσμο, χωρίς να απουσιάζει φυσικά η άνεση της μεγάλης οθόνης.

[/alert-success]

Η θύρα φόρτισης δεν θα μπορούσε να μην είναι USB Type-C και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3500mAh. Η βασική του κάμερα έχει αισθητήρα 12MP με διάφραγμα f/1.7 με OIS και δυνατότητα καταγραφής video έως και 2160p. Η μπροστινή είναι 5MP και είναι ίδια με αυτή του Galaxy S7, όπως εξάλλου και η πίσω κύρια κάμερα.

samsung note7

Στο εσωτερικό του Galaxy Note 7 υπάρχει ο SnapDragon 820 ή ο Exynos 8890, με 4 ή 6GB RAM για την πιο ακριβή έκδοση που θα πλησιάζει το χιλιάρικο. Ακόμα, ένα από τα μοναδικά του χαρακτηριστικά είναι η ξεχωριστή κάμερα / αισθητήρας για την αναγνώριση της ίριδας του ματιού.

Στην Ευρώπη, οι πρώτες προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει στα 849€ για την βασική έκδοση του Galaxy Note7 με τα 4GB RAM. Στην χώρα προέλευσης της Samsung, δηλαδή την Νότια Κορέα, οι προ-παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και έχουν ήδη ξεπεράσει τις 200.000.

samsung galaxy note 7

από

Asus ZenFone 8 Android