Samsung Galaxy M14: 15W ταχύτητα φόρτισης για την Ευρώπη, 25W για την Ινδία…

Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του Samsung Galaxy M14. Αυτή η συσκευή έρχεται γεμάτη με τον επεξεργαστή Exynos 1330, κύρια κάμερα 50MP και μπαταρία 6000mAh. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που ήρθε στο φως σχετικά με την ταχύτητα φόρτισης της συσκευής.

Ενώ το Samsung Galaxy M14 κυκλοφόρησε με ταχύτητα φόρτισης 25W στην Ινδία, όσοι το προτιμήσουν στην Ευρώπη θα έχουν πρόσβαση μόνο σε ταχύτητα φόρτισης 15W. Αυτή η ασυμφωνία έχει οδηγήσει σε απογοήτευση τους Ευρωπαίους πελάτες που περίμεναν να έχουν πρόσβαση στην ίδια ταχύτητα φόρτισης όπως γίνεται και για την αγορά της Ινδίας.

Samsung Galaxy M14

Η ταχύτητα φόρτισης 25W στην Ινδία επιτρέπει στο Samsung Galaxy M14 να φορτίζει πλήρως την μπαταρία 6000mAh σε σχεδόν μία ώρα. Ωστόσο, η ταχύτητα φόρτισης 15W στην Ευρώπη θα χρειαστεί σημαντικά περισσότερο χρόνο για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, αφήνοντας ενδεχομένως τους χρήστες με άδεια μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με 15W η μπαταρία 6000mAh θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά παραπάνω για να φορτίσει πλήρως, ενώ συνολικά η συσκευή, ανάλογα την χρήση, θα χρειαστεί το πολύ έως και 2 ώρες για να φορτίσει πλήρως.

Η Samsung δεν έχει δώσει κάποιον σαφή λόγο για τον οποίο αποφάσισε να περιορίσει την ταχύτητα φόρτισης για τους Ευρωπαίους πελάτες. Ωστόσο, ο πιο πιθανός ενδέχεται να είναι το “ξεστοκάρισμα” παλιού υλικού που αποφάσισαν να το πλασάρουν στα μαύρα πρόβατα της παγκόσμιας αγοράς, την Ευρώπη. Όπως ακριβώς κάνει η Samsung και με τα κινητά της, όπου στην Ευρώπη μόνο, πολλά κινητά κυκλοφορούν με chipset Exynos της Samsung, ενώ οι ίδιες συσκευές στον υπόλοιπο πλανήτη με Qualcomm που είναι ανώτερα.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η ταχύτητα φόρτισης 15W στην Ευρώπη είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για το Samsung Galaxy M14, ειδικά σε σύγκριση με άλλες συσκευές της ίδιας κατηγορίας τιμής που προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης.

Marketing αυτοί, εμείς λίστα με τα καλύτερα κινητά!

Asus ZenFone 8 Android