Samsung Galaxy J5 2017 χαρακτηριστικά | Τι μειονεκτήματα έχει;

Το Samsung Galaxy J5 2017 κυκλοφόρησε αρχές Ιουλίου στην Ελληνική αγορά επίσημα και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να τραβήξουμε μερικές Hands-On φωτογραφίες με το μαύρο. Όπως είδαμε, συγκριτικά με τα προηγούμενα κινητά της σειράς Galaxy J5, η διαφορά σχεδιαστικά είναι μεγάλη. Φέτος, η Samsung αποφάσισε να δώσει μια πιο premium πινελιά και στη σειρά J και τα κατάφερε.

Αν είστε κάτοχος κινητού Galaxy J5, τότε βλέποντας το νέο J5 2017, το πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι τα πιο μαζεμένα bezels στα πλάγια, αλλά και τις πιο στρογγυλεμένες άκρες. Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα κινητά της Samsung, το J5 2017 δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει, σύμφωνα με τον ανταγωνισμό πάντα στην Ελληνική αγορά.

Παρόλα αυτά αν δεν σας απασχολεί το πόσο ανταγωνιστικό είναι συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε αν μπορεί να σας καλύψει η νέα πρόταση της Samsung. Το Galaxy J5 2017 έχει αρκετά πλεονεκτήματα και λίγα μειονεκτήματα.

J5 2017


Samsung Galaxy J5 2017 χαρακτηριστικά

Η οθόνη έχει διαγώνιο 5.2″ με χαμηλή ανάλυση HD, αλλά είναι τεχνολογίας Super AMOLED για ζωηρά χρώματα και πιο έντονα μαύρα. Δυστυχώς, δεν αναφέρεται αν έχει κάποια προστασία Gorilla Glass για να μην κάνει γρατζουνιές εύκολα, οπότε ένα προστατευτικό οθόνης θα το χρειαστεί. Φοράει τον Exynos 7870 με 8 πυρήνες Cortex-A53 και κατασκευασμένος στα 14nm που, σε συνδυασμό με μπαταρία 3.000mAh, θα κάνει καλή διαχείριση αυτονομίας

Το βασικό μοντέλο έχει 2GB RAM και 16GB διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης. Υπάρχει όμως και Samsung Galaxy J5 2017 με 3GB RAM και αντίστοιχα 32GB ROM, με δυνατότητα επέκτασης του χώρου με MicroSD. Θα έρχεται out-of-the-box με Android Nougat 7.1 και, σύμφωνα με το ιστορικό της εταιρείας, θα πάρει σίγουρα Android 8.

Galaxy J5 2017 χαρακτηριστικα

Από φωτογραφικές δυνατότητες στα χαρτιά δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Η κάμερα στην πλάτη του, αλλά και η selfie στη πρόσοψη, είναι 13MP, με F/1.7 και F/1.9 αντίστοιχα. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμα, πιστεύω πως θα βγάζει καλές φωτογραφίες ακόμα και σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε και το ηχείο του J5 2017, που έχει τοποθετηθεί στα πλάγια, πάνω από το κουμπί ενεργοποίησης.

J5 2017 samsung

Τι μειονεκτήματα έχει το Samsung Galaxy J5 2017;

  • Έχει σχετικά χαμηλή ανάλυση HD, τα πιο πολλά κινητά στη κατηγορία τιμής του έχουν οθόνη FullHD, δηλαδή μεγαλύτερη και καλύτερη ανάλυση.
  • Στα 200 ευρώ που ζητάει το πιο οικονομικό J5 2017 (2GB RAM) μπορείτε να βρείτε κινητά με 4GB RAM, ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες προσφορές για κινητά της Ελληνικής αγοράς.
  • Δεν έχει gorilla glass, αυτό σημαίνει πως η οθόνη μπορεί εύκολα να κάνει γρατσουνιές.
  • Όπως όλα τα Samsung, έτσι και το Galaxy J5 2017 έχει το δικό του UI, το touchwiz. Έχει βελτιωθεί αρκετά, αλλά παραμένει πιο βαρύ από αυτό του Stock Android :)
  • Αν όλα τα από πάνω δεν σαν ενοχλούν, τότε το συγκεκριμένο κινητό της Samsung είναι μια καλή επιλογή.

Samsung Galaxy J5 2017 Τιμή

Το J5 2017 για το μοντέλο με τα 2GB RAM και 16GB ROM, κοστίζει περίπου 289 ευρώ σε Public, γερμανό και MediaMarkt, ενώ μπορείτε να το βρείτε και πιο φθηνά, από 200 ευρώ σε περίοδο προσφορών. Φυσικά μπορείτε να το βρείτε και πιο φτηνά, από μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα που κάνουν παρά-εισαγωγές και είναι καταχωρημένα σε Skroutz και Bestprice.

Καθόλου ανταγωνιστική τιμή και αν θέλετε να αγοράσετε ένα κινητό που να αξίζει τα λεφτά του (value for money), τότε το συγκεκριμένο δεν πρέπει να είναι στις επιλογές σας, δυστυχώς. Είναι ένα αξιόλογο κινητό της μεσαίας κατηγορίας που δεν αξίζει πάνω από 160 ευρώ. Γι’ αυτό, καλύτερα να διαβάσετε τον οδηγό μας με τα καλύτερα οικονομικά smartphones της Ελληνικής αγοράς και όχι μόνο.

J5 2017

Asus ZenFone 8 Android