Ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy Fold με αναδιπλούμενη οθόνη

Για την αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung είχαμε ακούσει πολύ λίγα πράγματα και οι διαρροές ήταν ανύπαρκτες. Στο Unpacked 2019 εκτός από τα νέα S10 γνωρίσαμε για πρώτη φορά και το Samsung Galaxy Fold, την επαναστατική αναδιπλούμενη ναυαρχίδα των Κορεατών.

Samsung Galaxy Fold Pic1

Samsung Galaxy Fold – Σχεδιασμός

Ξεκινάμε από τον σχεδιασμό γιατί αυτό είναι και το σημαντικότερο στο Fold. Η αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung, σε αντίθεση με άλλες προτάσεις που έχουμε δει, θα έχει δύο οθόνες αντί για μία. Η μεγάλη εσωτερική οθόνη θα είναι διαγωνίου 7,3″ και δίνει την εμπειρία ενός τάμπλετ. Αν θέλετε όμως κάτι μικρότερο θα μπορείτε να την διπλώσετε και θα έχετε πρόσβαση στην μικρότερη οθόνη των 4,6″ στην εξωτερική πλευρά. Η εσωτερική οθόνη θα είναι αρκετά τετράγωνη με αναλογία 4,2:3 και θα έχει ανάλυση QXGA+. Η εξωτερική οθόνη θα είναι ιδιαίτερα ευρεία αφού θα έχει αναλογία πλευρών 21:9 με ανάλυση HD+.

Samsung Galaxy Fold Multitasking

Η νέα αυτή κατηγορία smartphone προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για όσους απαιτούν δυνατό multitasking από την συσκευή τους. Το Samsung Galaxy Fold θα μπορεί να δείξει μέχρι και 3 εφαρμογές ταυτόχρονα στην μεγάλη οθόνη των 7,3″. Μάλιστα, με την λειτουργία App Continuity μπορείτε απρόσκοπτα να μεταβείτε από την μικρή στην μεγάλη οθόνη.

Samsung Galaxy Fold – Χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy Fold Front 2

Το Samsung Galaxy Fold είναι το πρώτο smartphone της Samsung που ανακοινώθηκε με επεξεργαστή 7nm. Αυτός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Snapdragon 855 στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη θα υπάρχει λογικά επεξεργαστής Exynos 7nm. Το Galaxy Fold θα έχει, ακόμα, χαρακτηριστικά που ξεφεύγουν από τη λογική αφού ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 12GB RAM και 512GB χωρητικότητα η οποία θα είναι τεχνολογίας UFS 3.0.

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Το εντυπωσιακό πακέτο του Samsung Galaxy Fold θα συνοδεύεται από μπαταρία 4.380mAh. Για να καταφέρει να χωρέσει αυτή η μπαταρία στη συσκευή, η Samsung την χώρισε στα δύο, τοποθετώντας από μία σε κάθε πλευρά της αναδιπλούμενης συσκευής.

Samsung Galaxy Fold Front

Οι κάμερες είναι μία ακόμα ιδιαίτερη ιστορία για το Fold. Για να είναι ο χρήστης καλυμμένος από κάθε γωνία, η Samsung τοποθέτησε στο Fold 6 κάμερες. Το βασικό σύστημα αποτελείται από 3 φακούς με ανάλυση, 12+12+16MP. Η selfie κάμερα της μικρής οθόνης έχει έναν φακό ανάλυσης 10MP, ενώ η  selfie κάμερα της εσωτερικής οθόνης θα αποτελείται από 2 φακούς με αναλύσεις 10 και 8MP.

Samsung Galaxy Fold – Ακριβή η καινοτομία

Το επαναστατικό Samsung Galaxy Fold θα έχει και “επαναστατική” τιμή. Η καινοτομία κοστίζει και στην περίπτωση του Fold η τιμή της είναι $1980!! Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου. Σίγουρα δεν περιμένουμε η Samsung να πουλήσει πολλές συσκευές αλλά είναι λογικό μία τέτοια καινοτόμα συσκευή να έχει υψηλό κόστος.

Samsung Galaxy Fold 6

πηγή

Sony