Το νέο SnapDragon laptop της Samsung έχει οθόνη 14″ FHD IPS, LTE, SSD και θα ξεκινάει από 449€ στην Ευρώπη

Η Samsung τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσε πολλά laptop με το πιο οικονομικό από αυτά να είναι το Galaxy Book Go με επεξεργαστή ARM της σειράς Snapdragon 7c της Qualcomm με λιθογραφία στα 8nm και GPU Adreno 618.

Τρέχει ειδική έκδοση Windows 10 και όπως είναι αναμενόμενο για ένα ARM laptop δεν έχει ανεμιστήρα. Το Galaxy Book Go έχει οθόνη IPS με διαγώνιο 14″ ανάλυσης 1920×1080 εικονοστοιχεία, έχει LTE, 4GB RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 128GB μέσω SSD.

Το laptop αφού δεν έχει κινούμενο μέρη βοήθησε την Samsung αρκετά ώστε να το πιστοποιήσει με Mil-810G. Αυτό μεταφράζεται πως μπορεί να επιβιώσει από πτώση 1.2 μέτρων. Ζυγίζει 1.39 κιλά, έχει 2 θυύρες Type-C, μία USB-A, θύρα jack 3.5χιλ, MicroSD και δέχεται SIM αφού είναι LTE.

Samsung Galaxy Book Go

Το μεγάλο πλεονέκτημα των ARM είναι η μεγάλη αυτονομία που μπορούν να προσφέρουν, αλλά ταυτόχρονα δεν χάνουν το μειονέκτημα πως δεν υποστηρίζουν πολλά προγράμματα και εφαρμογές. Πριν την αγορά του πρέπει να ψάξετε για να δείτε αν η ARM έκδοση των Windows 10 μπορεί υποστηρίζει (native) τα προγράμματα που χρειάζεστε.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το laptop θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στη γερμανία με αρχική τιμή 449€ και στην Αμερική 349$, αλλά χωρίς LTE.

Asus ZenFone 8 Android