Ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy A90 5G με Snapdragon 855

Samsung Galaxy A90 5G

Η 5η γενιά δικτύων κινητών έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και οι εταιρίες ξεκινούν σταδιακά να την υποστηρίζουν. Εταιρίες όπως η Qualcomm, η Huawei και η Samsung φτιάχνουν τα δικά τους chip για 5G συνδέσεις, με διαφορετική επιτυχία ο καθένας. Samsung και Huawei φτιάχνουν επίσης και τις δικές τους συσκευές που θα “φοράνε” αυτά τα chip. Το νεότερο τηλέφωνο που υποστηρίζει την πέμπτη γενιά έρχεται από την Samsung και είναι το Galaxy A90 5G.

Χαρακτηριστικά Galaxy A90 5G

Το νέο A90 5G γίνεται η πρώτη Galaxy A συσκευή που υποστηρίζει δίκτυα νέας γενιάς. Παρότι το όνομα του το κατατάσσει – θεωρητικά – στην mid-range κατηγορία, το Galaxy A90 5G φέρνει περισσότερο σε budget flagship. Το κύριο χαρακτηριστικό που το μαρτυρά αυτό είναι το SoC. Στην καρδιά του A90 βρίσκουμε τον Qualcomm 855 που θα συνοδεύεται από 6 ή 8GB RAM, 128GB ROM και κεραία 5G. Αν σκεφτούμε ότι το Note 10 και το S10 κυκλοφορούν κι αυτά με 855 (στην Αμερική) τότε καταλαβαίνεις πόσο premium θεωρείται το Galaxy A90 5G.

Samsung Galaxy A90 5G

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μεγάλη οθόνη 6,7” με σχεδιασμό Infinity-U. Η ανάλυση της οθόνης είναι FullHD+ (2400×1080) και η τεχνολογία της είναι φυσικά AMOLED. Κάτω από την οθόνη υπάρχει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ, στο μεγάλο σώμα της συσκευής βρίσκεται και η τεράστια μπαταρία των 4.500mAh.

Αρκετά ικανοποιητικές φαίνονται και οι κάμερες της συσκευής. Στην πίσω πλευρά, το Samsung Galaxy A90 5G εξοπλίζεται με κύριο αισθητήρα 48MP, ευρυγώνιο στα 8MP και αισθητήρα βάθους στα 5MP. Στο μικρό notch της οθόνης υπάρχει η selfie κάμερα των 32MP.

Samsung Galaxy A90 5G - camera

Οι κάμερες είναι το μόνο εμφανές σημείο που η απόδοση έχει μειωθεί σε σχέση με τις ακριβότερες S και Note σειρές. Άλλες διαφορές που κατατάσσουν το Galaxy A90 5G χαμηλότερα στη γκάμα είναι η έλλειψη πιστοποίησης IP και ασύρματης φόρτισης.

Με τα δίκτυα 5G να είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο στη χώρα μας ίσως δεν δούμε ποτέ το Samsung Galaxy A90 5G στην Ελλάδα. Αν ποτέ έρθει θα είναι λογικά ακριβότερο από το τωρινό καλύτερο smartphone της σειράς A, το Galaxy A80, που ξεκίνησε να πωλείται εδώ στα 699€. Τα χρώματα που θα υπάρχουν διαθέσιμα, για τις αγορές που θα φτάσει το A90 5G, θα είναι μόνο δύο, τα κλασικά λευκό και μαύρο.

Sony