Δύο ακόμα Galaxy A ανακοίνωσε η Samsung. Επίσημα το Galaxy A50s και A30s

Η Samsung ξεκίνησε μία νέα πορεία στην mid-range κατηγορία με την κατάργηση της σειράς J. Όλα τα smartphone μεσαίας κατηγορίας λέγονται πλέον Galaxy A, και η κορεάτικη εταιρία φαίνεται πως ήταν σε καλό δρόμο με την νέα της στρατηγική. Η χρονιά ξεκίνησε με μία ξεκάθαρη γκάμα συσκευών, που όμως, όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη. Τα Samsung Galaxy A30 και A50 είναι αρκετά αξιόλογες συσκευές για τα λεφτά τους η κάθε μία, αλλά η Samsung θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μοντέλα και έτσι ανακοίνωσε τα Galaxy A50s και A30s.

Διαφορές Galaxy A50s και A30s με τους προκατόχους τους

Οι αλλαγές στα νέα μοντέλα αφορούν κατά κύριο λόγο μόνο τις κάμερες των δύο συσκευών. Το Samsung Galaxy A50s, σε σχέση με το A50, διαθέτει καλύτερο κύριο αισθητήρα 48MP, αντί για 25MP. Οι δύο δευτερεύουσες κάμερες που υπάρχουν στην πίσω πλευρά έχουν μείνει οι ίδιες. Βελτίωση είχαμε και για τον selfie αισθητήρα, ο οποίος στο Galaxy A50s τραβά φωτογραφίες μα ανάλυση στα 32MP.

Galaxy A50s Specs

Λίγο σημαντικότερες ήταν οι αναβαθμίσεις στο Samsung Galaxy A30s. Αντί για 16+5MP, η νέα οικονομική πρόταση της Samsung διαθέτει τριπλή κάμερα με τους αισθητήρες να προσφέρουν αναλύσεις 25, 8 και 5MP. Επιπλέον, το A30s διαθέτει και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Κατά τα άλλα, τα νέα Samsung Galaxy A50s και A30s είναι ολόιδια με τα A50 και A30 αντίστοιχα. Ίδιοι επεξεργαστές, ίδιες οθόνες, ίδιες μπαταρίες, και ίδιος σχεδιασμός. Το software έχει τροποποιηθεί ελάχιστα, καθώς, οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν με την έκδοση 1.5 του One UI της Samsung. Τελευταία – και σχεδόν τελείως ασήμαντη διαφορά – είναι πως τα δύο νέα smartphone της σειράς A διαθέτουν καινούργιες χρωματικές επιλογές.

Galaxy A30s Specs

Κατά την άποψη μου, τα δύο νέα smartphone της Samsung είναι εντελώς αχρείαστες προσθήκες στη γκάμα της. Τόσο το Samsung Galaxy A50 όσο και το A30 είναι αξιόλογες προτάσεις αγοράς, και οι αλλαγές μεταξύ των νέων μοντέλων δεν δικαιολογούν το λανσάρισμα νέων συσκευών.

Φυσικά, όλα θα κριθούν από τις τιμές τους. Αν η Samsung τα τιμολογήσει σωστά τότε τα Galaxy A50s και A30s μπορεί να γίνουν καλές TechValue προτάσεις. Αυτό για αγορά από Ελλάδα όμως, γιατί, για αγορά από Κίνα, είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει η Samsung να είναι ανταγωνιστική.

Sony