Τέλος τα custom CPU για την Samsung με 290 απολύσεις

Από το 2016 η Samsung σχεδιάζει τα δικά της custom CPU, αλλά αυτό όπως φαίνεται θα αλλάξει με μία δυναμική κίνηση της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα η Samsung έχει ήδη αποφασίσει να τερματίσεις όλες τις εργασίες που αφορούν την ανάπτυξη νέων custom CPU. Μία κίνηση που το μόνο σίγουρο είναι πως θα μειώσει την δημιουργικότητα της εταιρίας, δυστυχώς όμως για το προσωπικό, δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάτι πιο ανταγωνιστικό.

Αυτό δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς μπορεί να μεταφραστεί για το μέλλον των κινητών της Samsung. Αφού η αλήθεια είναι πως φέτος η Samsung επέλεξε πολλά chipset της Qualcomm για συσκευές μεσαίας κατηγορίας που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Samsung Exynos

Παρόλα αυτά η εταιρία δεν θα σταματήσει να παράγει chpiset υπό το brand Exynos, αλλά πλέον θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική της ARM με μικρές τροποποιήσεις όπως κάνει και η Qualcomm. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η Samsung θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Qualcomm. Παρόμοια στρατηγική ακολουθεί και η Huawei χωρίς όμως να έχει καταφέρει να ξεπεράσει την Qualcomm σε διαχείριση ενέργειας και απόδοση.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε, η απόφαση θα βοηθήσει της Samsung να γίνει πιο ανταγωνιστική και ελπίζουμε να εννοεί τιμολογιακά. Τέλος, όπως είπαν, έδειξαν όλο τον απαραίτητο “σεβασμό” προς τους 290 υπάλληλους που από τις 31 Δεκεμβρίου θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Ανακοίνωση Samsung
Asus ZenFone 8 Android