Samsung Chromebook Pro: Ποιοτική και προσιτή επιλογή με Chrome OS

Από τη στιγμή που τα Chromebooks μπορούν να τρέχουν Android εφαρμογές έχουν σίγουρα γίνει πιο δελεαστικές προτάσεις. Μέχρι τώρα οι περισσότερες επιλογές για ένα laptop με Chrome OS περιοριζόταν στην φθηνή κατηγορία κάτι που σήμαινε χαμηλά specs και μέτρια ποιότητα κατασκευής. Αυτό όμως φαίνεται πως θα αλλάξει σύντομα με το Samsung Chromebook Pro που θα φέρει την ποιότητα στα Chromebooks με αρκετά προσιτή τιμή αλλά και χαρακτηριστικά έκπληξη.

samsung chromebook pro 1


Samsung Chromebook Pro – Ανάλυση χαρακτηριστικών

Το Chrome OS είναι ένα αρκετά ελαφρύ λειτουργικό οπότε δεν χρειάζονται και τα καλύτερα specs για να τρέξει σωστά και χωρίς προβλήματα. Με αυτό ως βάση η Samsung δεν έδωσε στο Samsung Chromebook Pro τα κορυφαία specs αλλά έδωσε έμφαση σε άλλα σημεία που θα κάνουν το νέο της laptop ένα πολύ ωραίο πακέτο.

Ο επεξεργαστής του Samsung Chromebook Pro είναι το μόνο αδύναμο σημείο της συσκευής θα λέγαμε. Συγκεκριμένα το νέο Chrome OS laptop θα φορά εξαπύρηνο SoC από την Rockchip. Το chipset αποτελείται από 2xCortex-A72 και 4xCortex-A53 πυρήνες. Επίσης θα έχουμε και 4GB μήνης RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι δυστυχώς μόνο 32GB.

samsung chromebook pro 5

Εκεί όμως που το Samsung Chromebook Pro ξεχωρίζει από άλλα Chromebooks είναι κατ’ αρχήν στην οθόνη. Αυτή θα είναι μεγέθους 12,3 ιντσών (3:2 λόγος πλευρών) η οποία θα είναι 2K ανάλυσης, θα είναι επίσης touch screen ενώ θα μπορεί και να περιστρέφεται 360° για να παρομοιάζει σε χρήση ένα tablet! Το χαρακτηριστικό έκπληξη όμως είναι ότι το Samsung Chromebook Pro θα εξοπλίζεται με πενάκι για χρήση στην touch screen. Περιέργως δεν ονομάζεται S-Pen αλλά σκέτο PEN.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής συναντάμε δύο θύρες USB Type-C και η μπαταρία λέγετε πως θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 ώρες. Εκτός των θυρών USB θα υπάρχει ακόμα 3.5mm headphone jack και θύρα καρτών SD.

Καλή δουλειά φαίνεται πως έχει γίνει και στο design αφού το Samsung Chromebook Pro δείχνει να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Παρόλα αυτά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Το βάρος του θα είναι μόλις 1,08 κιλά και θα έχει πάχος 13,9 χιλιοστά.

samsung chromebook pro 4

Τιμή και κυκλοφορία

Η τιμή του Samsung Chromebook Pro θα είναι $499, που θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλή για αυτά που προσφέρει. Ακόμα μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα το νέο Chromebook αλλά περιμένουμε πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Έχει ήδη εμφανιστεί για προ-παραγγελία στις ΗΠΑ και σύντομα πιστεύουμε πως θα αρχίσει και η κυκλοφορία του στην αγορά.

samsung chromebook pro 6

samsung chromebook pro 3

samsung chromebook pro 2

πηγή | από

Sony