Τραγική κίνηση της Samsung – απενεργοποιεί κάμερες συσκευών αν ξεκλειδώσει ο bootloader

Μία άκρως απογοητευτική είδηση έγινε γνωστή από το στρατόπεδο της Samsung. Σύμφωνα με χρήστες του XDA, όσοι προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν τον booloader του Galaxy Z Fold3 είδαν μία απαράδεκτη προειδοποίηση.

Σε αυτή αναγράφονταν πως μετά το ξεκλείδωμα θα απενεργοποιηθεί η κάμερα και ενδέχεται το τηλέφωνο ή και εφαρμογές να μην λειτουργούν σωστά. Σίγουρα κάποιος θα πει πως η εταιρία το έκανε για να είναι καλυμμένη, ωστόσο μετά από το ξεκλείδωμα η εφαρμογή της κάμερας όντως σταμάτησε να λειτουργεί. Το ίδιο συνέβη και με άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν την κάμερα. Μόλις οι χρήστες κλείδωσαν ξανά τον bootloader, η λειτουργία της κάμερας ενεργοποιήθηκε ξανά.

Samsung Bootloader unlock Disables Camera

Πρόκειται για μία τραγική κίνηση, με την οποία η εταιρία προσπαθεί να καταπολεμήσει το root των συσκευών της. Ήδη στο παρελθόν είχαμε δει απενεργοποίηση του Samsung Pay για rooted συσκευές. Όμως εδώ η κατάσταση ξέφυγε. Χρήστες που πλήρωσαν ποσό κοντά στις €2000 (!!!) δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την συσκευή τους όπως εκείνοι επιθυμούν.

Ελπίζουμε η αρνητική κάλυψη που πήρε η παραπάνω εξέλιξη να βάλει την εταιρία σε δεύτερες σκέψεις. Μακάρι να μην δούμε τον περιορισμό να επεκτείνεται και σε άλλες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, όπως αυτές της σειράς S22.

I can only show you the door...