Είναι το νέο Galaxy S21 FE της Samsung o Xiaomi Killer που περίμενες;

Μία από τις πιο hot συσκευές του 2021 ήταν το φημολογούμενο Samsung Galaxy S21 FE 5G. Τελικώς χθες η Samsung έβαλε τέλος τη φημολογία και αποκάλυψε και επίσημα το Galaxy S21 FE, με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που αναμέναμε, στο κομμάτι των χαρακτηριστικών. Ωστόσο, η τιμολογιακή πολιτική της Samsung δυστυχώς κάνει το S21 FE να μην αποτελεί συνειδητή αγορά στην κατηγορία τιμής του.

Αρχίζοντας από την οθόνη, το S21 FE έχει AMOLED οθόνη ανάλυσης 1080p+ που τρέχει στα 120Hz. Στο εσωτερικό του, όπως αναμέναμε, βρίσκεται ο Snapdragon 888 της Qualcomm, ο οποίος συνοδεύεται από 6GB ή 8GB μνήμης RAM.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φωτογραφικές επιδόσεις του S21 FE, αφού αυτό διαθέτει 3 διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Η πρώτη έχει ανάλυση 12MP με f/1.8 με OIS, η δεύτερη είναι στα 12MP με f/2.2 και είναι υπεύθυνη για ultrawide λήψεις, ενώ η τελευταία είναι ένας τηλεφακός 3x με ανάλυση 8MP. Όσον αφορά τη selfie κάμερα, εδώ έχουμε έναν αισθητήρα ανάλυσης 32MP. Αξίζει να σημειωθεί πως η Samsung επένδυσε και στις ΑΙ τεχνολογίες της κάμερας, με πολλά διαφορετικά shooting mode, αλλά και με το Object Eraser, μία λειτουργία που μιμείται το Magic Eraser της σειράς Pixel για να αφαιρέσει αντικείμενα από φωτογραφίες.

Όσον αφορά την κατασκευή του, το S21 FE έχει λεπτότερο και ελαφρύτερο σώμα από τον προκάτοχό του. Μάλιστα, το σώμα της συσκευής είναι αδιάβροχο, με πιστοποίηση IP68, κάτι που έγινε «εις βάρος» της υποδοχής 3,5mm. Η μπαταρία της συσκευής είναι στα 4.500mAh, ενώ φορτίζει στα 25W, ενσύρματα και στα 15W ασύρματα! Τέλος, απουσιάζει η υποδοχή για επέκταση αποθηκευτικού χώρου, με τους χρήστες να πρέπει να βολευτούν με τα 128GB ή τα 256GB της εσωτερικής μνήμης.

Με βάση τα παραπάνω τι μένει για να πετύχει μία συσκευή; Φυσικά μία ανταγωνιστική τιμή και δυστυχώς εδώ η Samsung το χάλασε. Μία συσκευή που θα έκανε πάταγο με μία τιμή κοντά στα €500, τελικά είναι αδιάφορη, με την τιμή της να ξεκινά από τα €749. Λίγοι θα ξοδέψουν τόσα χρήματα για «περσινά» χαρακτηριστικά. Ειδικά, όταν στην ίδια κατηγορία τιμής θα έρθουν συσκευές όπως το Xiaomi 12.

I can only show you the door...