RUINER, το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για μπόλικη cyberpunk δράση

Η Reikon Games μαζί με την Devolver Digital ανακοίνωσαν τη κυκλοφορία του παιχνιδιού RUINER, στο οποίο θα ειναι διάχυτη η αισθητική του cyberpunk. To cyberpunk – ή όπως λέγεται στα ελληνικά κυβερνοπάνκ – είναι ένα λογοτεχνικό ρεύμα που ανήκει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Πρωτοεμφανίστηκε σε έναν κύκλο από Αμερικάνους συγγραφείς στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όμως στα μέσα του 1980 έγινε ευρέως γνωστό, μαζί με το ξέσπασμα του κινήματος της πανκ. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ιστορίες αυτού του λογοτεχνικού ρεύματος είναι το δυστοπικό, μεταβιομηχανικό περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζονται και οι αναφορές στην υψηλή τεχνολογία του μέλλοντος, ιδιαίτερα αυτής του υποκόσμου.

RUINER


RUINER, το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για μπόλικη cyberpunk δράση

27 Φεβρουαρίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Η αλήθεια είναι ότι καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι σχετικά με αυτόν τον τίτλο. Το RUINER είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Απρίλιο, αρχικά για PC. Είναι top-down shooter και όπως θα δείτε από το trailer παρακάτω, η cyberpunk αισθητική είναι διάχυτη. Ας δούμε όμως τι καινούργιο μάθαμε γι αυτό το παιχνίδι.

RUINER

Να σας θυμίσω πως το σενάριο μας τοποθετεί στο 2091 στην πόλη Rengkok. Σκοπός του πρωταγωνιστή είναι να σώσει τον αδερφό του που έχει πέσει θύμα απαγωγής. Η αποστολή σας όμως δεν είναι καθόλου εύκολη. Θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση και τον στρατό της. Γι αυτό το λόγο όμως, το οπλοστάσιο ποικίλει και είναι για όλα τα γούστα.

Ο στρατός της κυβέρνησης αποτελείται από ειδικούς φρουρούς και δολοφόνους. Κάποιοι από αυτούς είναι άνθρωποι, κάποιοι μηχανές. Κάποιοι πάλι είναι λίγο και από τα δυο. Για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς θα χρειαστείτε πολλά όπλα, άλλα και gadgets. Μπορείτε να ορμήσετε στη μάχη με όπλο σας έναν απλό σωλήνα. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο hi-tech, υπάρχει και από αυτό.

RUINER

Εκτός από σωλήνα, θα έχετε στη διάθεση σας ένα nano katana, ένα ηλεκτρικό σπαθί και γενικά θα βρείτε πάνω από 20 όπλα. Επίσης υπάρχουν όπλα με σφαίρες όπως πιστολιά, shotguns, SMGs αλλά και χειροβομβίδες. Κάποιες σφαίρες μπορούν να τραυματίσουν ταυτόχρονα πολλούς εχθρούς. Ή να τους βάλουν φωτιά. Ή ακόμα και να τους κάνουν να χοροπηδούν από τοίχο σε τοίχο (Αυτό θα έχει πλάκα!).

Επίσης θα έχετε Kinetic Barriers, όπου θα μπορείτε να ελέγχετε το περιβάλλον σας κατά τη διάρκεια της μάχης. Θα μπορείτε να επιβραδύνετε, έτσι ώστε να αποφεύγετε τις σφαίρες των εχθρών και να τους εξολοθρεύετε έναν έναν. Θα υπάρχει και το Slow Motion Mode. Θα μπορείτε να παγώνετε τη σκηνή και να υπολογίζετε τις επόμενες κινήσεις σας.

RUINER

Κάθε gadget που έχετε στη διάθεση σας, θα μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμα, αλλά η Reikon Games ανακοίνωσε πως θα το δούμε το καλοκαίρι του 2017. Θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC. Για περισσότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

Πηγή


RUINER, για τους λάτρεις της cyberpunk αισθητικής

25 Απριλίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Στα του παιχνιδιού όμως. Σεναριακά, το RUINER τοποθετείται στο έτος 2091 και στη cyber πόλη Rengkok. Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ένας ψυχοπαθής, ο οποίος, με σκοπό να σώσει τον αδερφό του που έχει πέσει θύμα απαγωγής, επιτίθεται στη διεφθαρμένη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει όμως cyberpank ιστορία χωρίς έναν χάκερ, έτσι ο πρωταγωνιστής ενώνει τις δυνάμεις του με ένα χάκερ με τάσεις άκρας μυστικότητας για να μπορέσει να σώσει τον αδελφό του.

Και όπως είναι φυσικό, ένα παιχνίδι που βασίζεται στο θέμα του cyberpunk δεν μπορεί παρά να έχει πολλή δράση και πολύ shooting, μιας και θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ενισχυμένα εργαλεία, αλλά και τα όπλα των εχθρών που έχετε νικήσει. Θα έχετε στη διάθεσή σας μία μεγάλη ποικιλία από όπλα και gadgets, τα οποία θα συνδυάζονται με ρευστές κινήσεις και χτυπήματα ακρίβειας.

Η Magdalena Tomkowicz, αρχηγός στη συγγραφική ομάδα της Reikon Games, δήλωσε πως το RUINER ήταν ένα παιχνίδι με το οποίο ασχολήθηκαν για αρκετό καιρό. Η πραγματοποίησή του ήταν στα άμεσα σχέδιά τους και επικρατεί ενθουσιασμός στο περιβάλλον της Reikon Games και Devolver Digital για τη συνεργασία τους.

Το RUINER αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 για PC, Mac και Linux.

RUINER_-_Screen_1_1461230906-635x357Πηγή