RSS Feeds | Παρακολουθήστε αγαπημένες σελίδες με 2 κλικ

RSS, είναι “τεχνολογία” που υπάρχει από το 1999 και, αν δεν τη γνωρίζετε, τότε ήδη έχετε χάσει αρκετό χρόνο επισκέπτοντας διάφορα sites. Με την υπηρεσία RSS μπορούμε, μέσα από ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή, να παρακολουθήσουμε τα αγαπημένα μας site όπως το TechValue.gr και να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μόλις δημοσιεύονται νέα άρθρα.

rss feeds Ελληνικά

Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στις σελίδες που αγαπάμε κάθε μια ώρα ή πολλαπλές φορές μέσα στην ημέρα για να κοιτάμε αν γράφτηκε μια νέα είδηση. Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποστηρίζει RSS η σελίδα. Τα πιο πολλά οργανωμένα sites υποστηρίζουν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: προσθέτουμε το domain name του site (π.χ TechValue.gr) που θέλουμε να παρακολουθούμε και μετά στην εφαρμογή θα εμφανίζονται όλα τα άρθρα του site.

Η πιο δημοφιλής εκδοχή RSS είναι τα extensions για Browser, όπως το πολύ γνωστό RSS Feed Reader για Google Chrome. Το χρησιμοποιώ ο ίδιος και είναι απλά υπέροχο. Για όσους όμως θέλουν να παρακολουθούν από το κινητό τα αγαπημένα τους sites, μπορούν να εγκαταστήσουν τη Simple RSS Reader εφαρμογή στο Play Store.

Έχει ίδιες δυνατότητες, αλλά και την επιλογή για notification μόλις δημοσιεύονται νέα άρθρα στις σελίδες που έχετε επιλέξει. Τα notifications από default είναι απενεργοποιημένα, οπότε θα πρέπει χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις να τα ενεργοποιήσετε.

rss feeds Ελληνικά
Asus ZenFone 8 Android