Η Google αναπτύσσει το δικό της Repair Mode για Android

Προ των πυλών η Google πριν το native Repair mode. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας όταν στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή. Όταν είναι ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο θα φαίνεται να εκτελεί μια νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος με έναν νέο λογαριασμό χρήστη που δεν έχει δεδομένα, ενώ ο πραγματικός λογαριασμός και τα δεδομένα παραμένουν στη συσκευή αλλά, προστατευμένα και μη προσβάσιμα.

Android Repair mode

Image from depositphotos.com

Η λειτουργία επισκευής βασίζεται στη λειτουργία Dynamic System Updates, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν μια νέα εικόνα Android, σαν ένας νέος χρήστης στο λειτουργικό. Με σκοπό να εκτελείται ως “επισκέπτης” στο λειτουργικό σύστημα χωρίς να πειράξουν την βασική εγκατάστασή ή αρχεία του χρήστη. Για τη λειτουργία επισκευής, ωστόσο, το DSU θα εκκινήσει απλώς την αρχική εικόνα του λειτουργικού συστήματος, αλλά με ένα νέο λογαριασμό χρήστη που έχει δημιουργηθεί, δίνοντας στον τεχνικό επισκευής, πρόσβαση στο κινητό για να τρέξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Android Repair Code

Ο παραπάνω κώδικας εντοπίστηκε από τον Mishaal Rahman και όπως όλα δείχνουν θα είναι native και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους κατασκευαστές. Μέχρι στιγμής η Samsung παρέχει το δικός της repair mode, ενώ τον Δεκέμβριο θα έχουν και τα Pixel της Google.

Αυτή η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατασκευαστές και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον χρήστη χρησιμοποιώντας την προτιμώμενη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας. Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τον ίδιο έλεγχο ταυτότητας για να απενεργοποιήσει τη λειτουργία επισκευής. Οι κατασκευαστές έχουν επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία επισκευής, εάν προτιμούν να χρησιμοποιούν κάποια δικιά τους υπηρεσία.

Η εισαγωγή της Λειτουργίας Επισκευής παρέχει στους χρήστες ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας όταν στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή. Με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου πριν από την αποστολή του, οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα παραμένουν ασφαλή και ότι αφαιρούνται τυχόν κωδικοί που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τον τεχνικό να εκκινήσει το τηλέφωνο.

Huawei Mate 40